Naslovna » BG svaštara » Promocije » Univerzitet Metropolitan: Svečana dodela povelja za najbolje i najuspešnije studente Fakulteta digitalnih umetnosti
Univerzitet Metropolitan: Svečana dodela povelja za najbolje i najuspešnije studente Fakulteta digitalnih umetnosti
Univerzitet Metropolitan: Svečana dodela povelja za najbolje i najuspešnije studente Fakulteta digitalnih umetnosti (foto: UM)

Univerzitet Metropolitan: Svečana dodela povelja za najbolje i najuspešnije studente Fakulteta digitalnih umetnosti

Tradicionalna izložba radova studenata Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan iz Beograda i Niša – DizajnUM8 je održana u digitalnom formatu.

Online izložba, zbog pandemije COVID-19, dokazala je koliko nam zapravo znači umetnost u svakodnevnom životu. A kako Univerzitet Metropolitan ove godine slavi 15. rođendan, od osnivanja i početka rada, u okviru izložbe – DizajnUM8 izabrani su najbolji I najuspešniji studenti FDU-a kojima su dodeljene povelje za sva tri studijska programa, za prvu, drugu, treću i četvrtu godinu.

„Studenti i profesori FDU-a su kao i svake godine uložili dosta rada i truda da još jedna, godišnja izložba bude spektakularna, ali i posebna na svoj način, kako smo na to i navikli“, rekla je PR Univerziteta Metropolitan, Svetlana Maksimović, i svečano otvorila dodelu povelja, ali i poželela dobrodošlicu svima koji su našli vremena da budu deo ovog važnog događaja na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu.

Takođe Svetlana je istakla da je ova godina po svemu bila drugačija, pa i po samoj prezentaciji izložbe „DizajnUM8“, koja je prikazana online i koju je uspešno kreirao Dizajn tim Univerziteta Metropolitan, po svetskim vizuelnim standardima.Promo

Dekanaka Fakulteta digitalnih umetnosti, profesorka dr Svetlana Smolčić Makuljević je u svom govoru nagrađenim studentima, prisutnim profesorima i asistentima istakla da online godišnja izložba Dizajnum8 predstavlja jedinstveni primer uspešno realizovane ideje u Srbiji, koja na otvorenoj veb platformi grafički dizajn reprezentuje kao transdisciplinarnu umetnost.

Ona je istakla koliko je ponosna na rad studenata FDU-a, na njihovu predanost, kreativnost i što nesebično sa nama dele svoje viđenje umetnosti. Dekanka FDU-a se neizmerno zahvalila i svojim kolegama, profesorima, kojima su studenti uvek u centru pažnje, koji ih uče pravim vrednostima i podstiču da svoj rad pokažu celom svetu, a posebno u vreme pandemije COVID- 19.

Na svečanoj dodeli u Beogradu su bili prisutni profesori sa studijskih programa Dizajn interaktivnih medija, Modni dizajn i Grafički dizajn: Rastko Kukić, Nikola Majdak, Boris Kuzmanović, Neda Šormaz, Katarina Kaplarski, Vesna Pavlović, Madlena Dašić, Tijana Pavlov i Katarina Samardžić.

Univerzitet Metropolitan: Svečana dodela povelja za najbolje i najuspešnije studente Fakulteta digitalnih umetnosti
Foto: UM

Studenti FDU-a iz Beograda koji su dobili povelje, kao najbolji i najuspešniji su: Jelena Mijalković, Una Marković, Marija Popadić, Slađana Ljubić, Nina Ignjatović, Vuk Rosić, Maja Babić, Katarina Stefanović, Kristina Simić, Emilija Zdravković, Dejana Marković, Bogdan Mrša i Strahinja Tabaković. Takođe je dodeljena povelja i za najbolji diplomski rad u školskoj 2019/20. godini, Miloslavu Iliću, kao i Dizajn timu Univerziteta Metropolitan – Mladenu Radiću, Petru Cvetkoviću, Srboljubu Dekiću i takođe Miloslavu Iliću.

Svečana dodela povelja za studente Fakulteta digitalnih umetnosti je održana i u okviru Poslovno- obrazovnog centra Univerziteta Metropolitan u Nišu, gde su prisustvovali predsednik i osnivač Univerziteta, profesor dr Dragan Domazet, direktor centra Goran Stamenović, profesori FDU-a – Marija Radosavljević i Mile Kocev. Studenti prve, druge, treće i četvrte godine studijskog programa Grafički dizajn koji su dobili povelje su: Ivan Lavrenčić, Janko Zavišić, Marija Lazarević i Anđela Grozdanović.

Univerzitet Metropolitan, kao lider u online obrazovanju je kroz ovogodišnju digitalnu, online izložbu – DizajnUM8 još jednom pokazao kakve studente i profesore ima u svojim redovima i koliko zapravo ulaže u obrazovanje koje prati svetske standarde, ali i trendove prilagođene svakodnevnim, neočekivanim okolnostima. Digitalnu izložbu – DizajnUM8, kao viđenje različitih formata umetnosti naših FDU studenata, koji su spremno odgovorili globalnim izazovima savremenog dizajna, ali koji su istovremeno i društveno odgovorni u želji da pomognu drugima, slabijima i onima koji pripadaju različitim i marginalnim grupama, možete pogledati na zvaničnom sajtu UM-a.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.