Naslovna » Izlasci » Akcije » Zasadi drvo: Do marta 2021. novo drveće na 100 lokacija u Srbiji
Zasadi drvo: Do marta 2021. novo drveće na 100 lokacija u Srbiji
Zasadi drvo: Do marta 2021. novo drveće na 100 lokacija u Srbiji

Zasadi drvo: Do marta 2021. novo drveće na 100 lokacija u Srbiji

Novi, drugi ciklus projekta „Zasadi drvo“ počinje u oktobru 2020. godine na prve 24 lokacije, a sve počinje sakupljanjem semena.

Akcija sadnje drveća trajaće do kraja marta sledeće godine.

Ove godine zaokružiće se kompletan proces: sakuplja se seme, seje se, a zatim se i sade sadnice od kraja novembra do kraja marta sledeće godine.

Pozvani su svi građani Srbije: porodice, parovi, prijatelji, kolege i svi ljudi dobre volje… da se uključe, zasade drvo i daju lični doprinos da Srbija bude zelenija, zdravija i perspektivnija zemlja.

Zasadi drvo: Šta je potrebno da se uradi

Potrebno je da se prate objave na zasadidrvo.rs gde mogu da se nađu sve informacije u vezi sa organizacijom sadnje, a krajem svakog meseca biće objavljivani spiskovi lokacija za naredni mesec.

Svi koji žele da se uključe treba da pronađu svoju opštinu i prate uputstva kako bi se prijavili na vreme. Zbog aktuelne zdravstvene situacije, ove godine će se saditi na većem broju lokacija sa manjim brojem volontera.

Akciju Zasadi drvo su tokom prethodne godine pokrenuli Adria Media Group i kompanija dm drogerie markt sa institucionalnim partnerima: Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava šume, JP „Srbijašume“, JP „Vojvodinašume“, Pokretom Gorana Srbije, Privrednom komorom Srbije i Botaničkom baštom „Jevremovac“.

Ove godine institucionalnu podršku projektu dali su i Šumarski fakultet u Beogradu i Šumarska škola Kraljevo.

Sve akcije sadnje biće organizovane u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i zvaničnim preporukama. (danubeogradu.rs)