Naslovna » Izlasci » Festivali » 16. Kids Fest – u bioskopima i u virtuelnoj „dvorani“ Moj OFF
16. Kids Fest: Jakari i veličanstveno pero
16. Kids Fest: Jakari i veličanstveno pero

16. Kids Fest – u bioskopima i u virtuelnoj „dvorani“ Moj OFF

Od 16. do 27. decembra 2020. u bioskopima i u virtuelnoj „dvorani“ Moj OFF biće održan 16. Kids Fest, pod sloganom „Filmski svet mašte“.

Tokom celog decembra najmlađi ljubitelji sedme umetnosti širom Srbije moći će da pogledaju najnoviji filmovi, sinhronizovani i prevedeni na srpski jezik, a kao i svake godine program je sačinjen od ostvarenja nastalih u studijima svih strana sveta, približavajući nam kreativost i umetnost brojnih filmskih stvaralaca i upoznajući nas sa različitim svetskim kinematografijama.

U okviru tradicionalnog dečijeg festivala biće organizovan Kids Fest filmski matine tokom kojeg će se, u pojedinim bioskopima projekcije održavati u prepodnevnim časovima.

„U skladu sa novonastalim okolnostima, sa željom da najvažniji festival za decu ne izostane ove godine, Kids Fest će se održati u novom terminu i u izmenjenom obliku i ove godine doćekaće vernu publiku pružajući mogućnost da pogleda neka od najboljih filmskih ostvarenja čije premijere će biti u toku celog mesecu decembra“ – najavili su organizatori Kids Festa iz MegaCom filma.

U duhu slogana „Filmski svet mašte“, filmovi koji će se naći na programu festivala su: „Stela“, „Jakari i veličanstveno pero“, „Fantastični povratak u Oz“, „Simon’s Got a Gift“ , „My Family and The Wolf“, „Gogo“, „Romy’s Salon“, „Pelle No Tail“, „Pat & Mat 4: Handyman’s Adventures“.

Ovogodišnji novitet festivala je mogućnost gledanja filmova i online putem, pa će deo programa biti prisutan i u online bioskopu Moj OFF, na adresi mojoff.net koja je prethodnih meseci bila domaćin nekoliko značajnih festivala (Festival francuskog filma, Dunav Film Fest, LIFFE i drugi).

U okviru segmenta Kids Fest predstavlja posetioci virutelne „dvorane“ Moj OFF moći iz udobnosti svog doma da gledaju uzbudljiva i duhovita ostvarenja.

Sinhronizovane animacije koje su tokom pandemije i ograničenih kapaciteta prisutnosti publike postigle zavidnu bioskopsku gledanost, filmovi „Superjunak SamSam“ i „Kućni patuljci: Operacija Kolačići“ reprizno će biti prikazani tokom 16. Kids Fest-a.

Kids Fest je dečiji, umetnički festival filma, koncipiran po ugledu na slične manifestacije u svetu, a jedinstven na ovim prostorima. Filmski program čine ostvarenja sa svetskih festivala, priče o neobičnim prijateljstvima, uzbudljive avanture, dokumentarni filmovi o prirodi, kao i animirani 3D filmovi velikih svetskih studija.

16. Kids Fest: Jakari i veličanstveno pero

Film koji će svečano otvariti ovogodišnju dečiju filmsku smotru je francuska sinhronizovana animacija „Jakari i veličanstveno pero„.

Zasnovan na francusko-belgijskom stripu, Jakari je u tom vidu i nastao davne 1969. U svojoj dugoj vožnji stigao je do bioskopskog hita, a neko vreme postojao je u vidu popularne dečije televizijske serije. Rediteljski dvojac Tobi Genkel i Igzavije Đakometi dodali su nove elemente i animiranu avanturu „Jakari i veličanstveno pero“, sa istaknutom hrabrošću crtanog dečaka, učinili još uzbudljivijom.

Jakari, najmlađi pripadnik Sijuksi indijanskog naroda sam kreće u potragu za Malim Gromom, ponijem za koga kažu da je neukrotiv. Na tom putovanju, na kom se po prvi put u životu nalazi potpuno sam, posećuje ga Veliki orao, totemska životinja koja mu daruje veličanstveno pero, kao i neverovatnu veštinu – da razgovara sa životinjama. Putujući daleko od kuće i zadirući duboko na teritoriju strašnih lovaca, Jakari i Mali Grom započinju veliku avanturu. Ovo putovanje kroz zadivljujuće pejzaže, stvoriće neraskidivo prijateljstvo između Sijuki dečaka i ponija koji trči poput vetra.

Program festivala biće objavljen na ZVANIČNOM SAJTU.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.