Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Dom omladine Beograda: Ana & The Changes
Ana & The Changes - Ana Ćurčin (foto: Danilo Mijatović)
Ana & The Changes - Ana Ćurčin (foto: Danilo Mijatović)

Dom omladine Beograda: Ana & The Changes

Grupa Ana & The Changes poziva vas na svoj jedini koncert ove godine, koji će se održati u Velikoj sali Doma omladine Beograda u petak, 20. novembra 2020.

Bend će svirati pesme s oba studijska albuma uz poneko iznenađenje. Specijalna gošća na koncertu biće flautistkinja Milena Jančurić.

Ulaznice su u pretprodaji na Blagajni DOB i preko Tickets.rs mreže, po ceni od 700 dinara.

Koncert nije odložen zbog novih mera Vlade Srbije, već je samo pomeren početak koncerta – 19.00!

Pre nešto više od godinu dana, 4. oktobra, Ana & The Changes predstavili su u okviru Indirekt festivala album „Differences“ i planirali brojne promotivne koncerte u regionu povodom toga. Jednu pandemiju kasnije, bend nije svirao nigde tokom 2020, ali Ana Ćurčin je bila vredna na brojnim online koncertima tokom izolacije, a tokom leta je nastupala sama ili sa Milenom na nekoliko lepih događaja.

Na poziv Doma omladine Beograda, Ana & The Changes nastupiće 20. novembra 2020. od 19.00 u punom sastavu u omiljenom prostoru, godinu dana stariji ali i sa novim idejama, osećanjima i velikom energijom.

Ana & The Changes tokom 2020. godine objavili su album „Differences Live“ sa snimcima napravljenim na koncertu prošle godine u Amerikani, a Ana Ćurčin ovu specijalnu godinu za sve završava jednim specijalnom izdanjem: albumom „Scene“ koji je od 10. novembra dostupan na svim digitalnim platformama. „Scene“ su izbor primenjene muzike koju je Ana pravila tokom poslednjih sedam, osam godina, za pozorište, film, video igre, reklame…

Specijalna gošća na koncertu je fantastična flautistkinja iz Novog Sada, Milena Jančurić, koja se školovala na FMU u Beogradu i na Berklee College of Music u Bostonu. Njena profesionalna biografija i spisak muzičara sa kojima je sarađivala su impresivni, a Ana i Milena su za upravo objavljenu kompilaciju „Klavirsko nebo #3“ napisale i izvele pesmu „Košuta“.

Ana Ćurčin je u konstantnoj potrazi za savršenom pesmom, idealnim akordom i pravim osećanjem. Tokom svoje karijere objavila je dva studijska albuma – „Sketches Of Belonging“ (2016) i „Differences“ (2019 – kao Ana & The Changes) – kao i kolekciju demo snimaka „Sketches of Belonging (solo & acoustic)“ (2015) i „Differences Live“ (2020).

Ovaj koncert je još jedna potvrda posebne veze koju ova izuzetna umetnica i najpopularniji gradski kulturni centar imaju. Praktično od početaka svoje karijere Ana je vezana za Dom omladine Beograda i u njemu se desilo mnogo toga „prvog“ u njenom scenskom životnom putu.

Prvi „veliki“ solo koncert sa bendom Ana je održala u sali Amerikana, kao što je i njen debi sa kamernim sastavom (po mnogima jedan od najboljih u njenoj karijeri) bio u Velikoj sali DOB. Često je nastupala u Domu omladine i na različitim festivalima i sarađujući sa drugim kolegama, najčešće sa bendom Stray Dogg.

Zato nije čudo da je svoj „live“ album sa zadovoljstvom snimila prošle godine upravo u kući iz koje je „pošla u svet“ kao oformljena autorka, niti što će Anin jedini nastup pred publikom ove godine biti baš u Domu omladine Beograda. (danubeogradu.rs)