Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Gitarista Nikola Jelačić u Guarneriusu
Gitarista Nikola Jelačić (foto: promo)
Gitarista Nikola Jelačić (foto: promo)

Gitarista Nikola Jelačić u Guarneriusu

U petak, 13. novembra 2020. od 20.00, u Džordža Vašingtona 12 nastupiće gitarista Nikola Jelačić u okviru ciklusa „FMU i Guarnerius nagrađuju“.

Na programu koncerta su dela Klenžana, Regondija, Brouvera i De la Maze.

Iako je ulaz slobodan, broj mesta je ograničen zbog epidemiološke situacije. Obavezno je i nošenje zaštitnih maski. Obavezno je rezervisati mesto na info@guarnerius.rs ili 069/3612-038.

Mladi umetnik Nikola Jelačić jedan je od najboljih studenata master studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Rođen je u Trebinju 1998. godine, gde je završio osnovnu muzičku školu u klasi profesorke Danice Kurtović. Dalje muzičko obrazovanje nastavio je u Beogradu u srednjoj muzičkoj školi „Josip Slavenski“ u klasama profesora Dalibora Naumovića i Slobodana Milivojevića. Diplomirao je u klasi profesora Aleksandra Hadži-Đorđevića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde trenutno pohađa master studije.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Osvojio je mnogobrojne nagrade od kojih se ističu: prva nagrada i zvanje laureata na republičkom takmičenju 2016, prva nagrada na Naissus festivalu u Nišu 2015 i druga nagrada na Vojvođanskom festival u Novom Sadu 2016.

Devetu sezonu ciklusa koncerata „FMU i Guarnerius nagrađuju“ podržava Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. (danubeogradu.rs)