Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar: Ko živi u džungli?, Gde su bebe životinje?, Puć-puć! i Hop-pljus!
Kreativni centar: Ko živi u džungli? i Gde su bebe životinje?
Kreativni centar: Ko živi u džungli? i Gde su bebe životinje?

Kreativni centar: Ko živi u džungli?, Gde su bebe životinje?, Puć-puć! i Hop-pljus!

U izdanju Kreativnog centra nedavno su objavljene nove kartonske slikovnice i slikovnice koje menjaju boju u toploj vodi namenjene najmlađima.

Reč je o knjigama Ko živi u džungli? i Gde su bebe životinje? (kartonske slikovnice sa edukativnim sadržajem i inovativnim interaktivnim tehničkim rešenjem), i o izdanjima Puć-puć! i Hop-pljus! (slikovnice koje menjaju boju u toploj vodi).

Pomenuta izdanja su koncipirana kao kombinacija knjige i igračke, zbog čega su idealna za razvijanje početnog pozitivnog odnosa prema knjizi kod najmlađih čitalaca.

Edicija „Tri u jednoj“: Ko živi u džungli? i Gde su bebe životinje?

  • Autor: Larousse Autorski tim
  • Ilustrator: Sonja Bareti

Ko živi u džungli? i Gde su bebe životinje? su kartonske slikovnice za najmlađe čitaoce sa edukativnim sadržajem i inovativnim interaktivnim tehničkim rešenjem. Da bi deca otkrila o kojim životinjama je reč, potrebno je da poguraju dva proreza obeležena strelicom koji se nalaze na svakoj strani. Nakon toga jedna stranica pretvoriće se u dve!

Slikovnica Gde su bebe životinje? govori o životinjama i njihovim mladuncima. Stihovi koji se lako pamte pomažu deci da uoče i zapamte karakteristične osobine životinja i predela u kojima one žive. Glavni junaci slikovnice Ko živi u džungli? jesu životinje čije je stanište džungla. Zabavni stihovi pomoći će deci da uoče i zapamte najvažnije osobine tih životinja.

Ove slikovnice upoznaju decu s novim pojmovima, podstiču maštu, razvijaju istraživački duh i sposobnost dovođenja slika i reči u međusobnu vezu. Koncipirane kao kombinacija knjige i igračke, idealne su za razvijanje početnog pozitivnog odnosa prema knjizi kod najmlađih čitalaca. Pomoću ovakvih interaktivnih slikovnica deca će veoma rano zavoleti knjige i uživaće u njima i kada budu bila starija.

Edicija „Knjige za kupanje“: Puć-puć! i Hop-pljus!

  • Autor: tim Quarto Publishing
  • Ilustrator: Lora-En Robdžons

Kreativni centar: Knjige za kupanje

Dve nove slikovnice koje menjaju boju u toploj vodi namenjene su odraslima koji žele da svojim mališanima kupanje učine zanimljivijim. S obzirom na to da su koncipirane kao knjige-igračke, prelistavajući ova izdanja dete od najranijeg uzrasta razvija pozitivan odnos prema knjizi i ljubav prema čitanju.

U knjigama Puć-puć! i Hop-pljus! deca će otkriti kako pingvin skače u vodu, kako vidra roni, kako krokodil škljoca i još mnogo zanimljivosti. Potopite knjige u toplu vodu i posmatrajte s detetom kako se boje menjaju, a slike iznenada pojavljuju. Кada se slikovnice osuše, boje će nestati, tako da se dete može iznova igrati.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.