Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Monday Blues #49: The Gamblers
Monday Blues #49: The Gamblers
Monday Blues #49: The Gamblers

Monday Blues #49: The Gamblers

U ponedeljak, 16. novembar 2020. od 20.00, u okviru serijala Monday Blues u Domu omladine Beograda, nastupiće sastav The Gamblers.

Serijal low-noise bluz koncerata, prešao je dug put od premijernog predstavljanja publici u maju 2017. godine. Tokom desetina nastupa u centralnom holu i na Zidiću DOB-a, nastupili su brojni domaći bluz izvođači. Ovog ponedeljka u Centralnom holu DOB-a nastupiće sastav The Gamblers.

Bluz bend sa sedištem u Sremskoj Mitrovici izvodi moderne interpretacije roots, soul i rock’n’roll muzike koja se bazira na tradiciji izvornog bluza, kao i modernog jump i electric bluza… Kombinujući razne stilove, The Gamblers uspešno dodiruju svaki aspekt klasične američke muzike, ali sa svežinom koja je uzbuđuje i pomera.

Petočlani bend nastupio je na brojnim prestižnim muzičkim festivalima i događajima u Srbiji i bivšim jugoslovenskim republikama i Evropi, a takođe i kao predgrupa neprevaziđenog Johnnija Wintera u Domu omladine Beograda kao i „headlineri“ na Umago Blues-u.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Nastupaju i kao blues duo (Marin i Stanley) u specijalnim prilikama, kao što će biti predstojeći nastup u Domu omladine.

Članovi benda su:

  • Marin Balenović (vokal, gitara),
  • Aleksandar Stanulović Stanley (gitara, prateći vokal),
  • Željko Bacalo (bas),
  • Goran Nedić (saksofon),
  • Rade Krivokuća (bubanj).

(danubeogradu.rs)