Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera predstave „Holivudski san“ u UK „Stari grad“
Premijera predstave "Holivudski san" u UK "Stari grad" (foto: promo)
Premijera predstave "Holivudski san" u UK "Stari grad" (foto: promo)

Premijera predstave „Holivudski san“ u UK „Stari grad“

U četvrtak, 19. novembra 2020. od 18.00, u UK „Stari grad“ (Kapetan Mišina 6a) biće održana premijera predstave „Holivudski san“.

Komad u režiji i adaptaciji dvojice mladih glumaca Miloša Đurovića i Dušana Matejića, reprizno će biti izveden 20. i 21. novembra od 18.00 na istoj bini.

  • Uloge: Miloš Đurović i Dušan Matejić
  • Kostim: Ana Milojković
  • Dizajn svetla: Gordana Pantelić
  • Dizajn tona: Bratislav Vasilić
  • Video: Jelena Mitrović

Predstava „Holivudski san“ rađena je po motivima komada „Kamenje u njegovim džepovima“ Meri Džons.

Ovo je komedija sa melodramskim elementima o dva srpska mladića koji žele da promene svoj život, da ostvare svoje snove, da postignu nešto veliko. Oni su statisti na snimanju holivudskog filma, a to snimanje se dešava na Kopaoniku.

Siromašni i jednostavni ljudi, Boško i Mirko se susreću sa velikom filmskom mašinerijom koja ih u početku fascinira a, zatim, počinju da upoznaju i njene druge strane.

Dva glumca igraju po sedam različitih likova – dakle, ukupno će četrnaest likova publiku voditi kroz priču ove komedije sa povremenim setnim trenucima. Duhovitosti, koja izvire iz ovog teksta, sasvim prirodno i spontano se priključuje i sâm mentalitet malog i običnog čoveka iz srpskog gradića.

Sve likove igraju i sa lakoćom otelovljuju Miloš Đurović i Dušan Matejić – bez suvišnih scenskih elemenata, čistom glumačkom igrom, baš kao kad se deca igraju (ozbiljno i sa radošću), dopuštajući gledaocu da prisustvuje različitim transformacijama glumca koje se odvijaju pred njim sada i ovde. Na taj način – dva glumca stvaraju magiju na sceni, uzbudljivu pozorišnu avanturu, koju bez ostatka i rezerve dele sa svojom publikom. U ime Igre!

Cena ulaznice je 500 dinara. Prodaja karata i rezervacije vrši se na broj 011/4142-163. Broj mesta je ogranićen.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.