Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » The Queen Real Tribute Band ponovo u Kombank dvorani
The Queen Real Tribute Band (foto: Nikola Mazibrada)
The Queen Real Tribute Band (foto: Nikola Mazibrada)

The Queen Real Tribute Band ponovo u Kombank dvorani

U Kombank dvorani, na velikoj sceni kultnog prostora, vraća se The Queen Real Tribute Band, koji će nastupiti 28. marta 2021. od 18.30.

U okviru obeležavanja godišnjice od smrti neponovljivog frontmena sastava The Queen, Fredija Merkjurija (24. 11. 1991), nastupiće jedan od najboljih svetskih The Queen tribjut bendova, iza koga je bogata međunarodna karijera koja traje već 14 godina.

Koncert koji je bio zakazan u novembru pa sredinom decembra prošle godine odlagan je zbog veoma nepovoljne epidemiološke situacije.

Uvertiru u koncert, već od 17.00, napraviće specijalni gost, koji će ovaj događaj upotpuniti i učiniti ga nesvakidašnjim. U pitanju je lični asistent Merkjurija, Piter Friston (Peter Freestone), koji važi za osobu koja je najbolje poznavala harizmaticnog frontmena grupe The Queen!

Od Pitera Fristona, koji će ovom prilikom prvi put ekskluzivno posetiti Beograd, publika će moći da čuje intimne priče i istinite detalje o životu velikog Fredija Merkjurija. Kroz fotografije i snimke iz Piterove privatne kolekcije, publika će doći u kontakt sa detaljima iz Fredijevog privatnog života i kroz interakciju sa Piterom dobiće mnoge odgovore na pitanja o Frediju u njegovom životu.

Gost na koncertu biće i poznati češki pevač – Milan Šatnik.

Broj mesta je ograničen u skladu sa epidemiološkim merama na 500 osoba, a ulaznice su u prodaji na blagajni Kombank dvorane i svim prodajnim mestima Tickets-a.

Friston, Fredi, Monserat i The Queen

Piter Friston je upoznao Fredija u Londonu radeći u Royal Opera House za Royal Ballet. Ubrzo dobija poziv od Merkjurija sa ponudom da radi za The Queen i postaje njegov lični asistent. Piter je punih 12 godina živeo sa Fredijem u čuvenom Garden Lodge-u, u Londonu, kao i u Minhenu i Njujorku. Friston je prisustvovao snimanju svih albuma i spotova grupe The Queen od 1979. do 1991. godine, kao i svim solo projektima slavnog lidera benda.

On je i „glavni krivac“ za saradnju Fredija i Monserat Kabalje. Jednom prilikom pozvao je Fredija na koncert velike operske dive, kako bi mu predstavio njen rad, posle čega se Fredi odmah zaljubio u njen veličanstveni glas za koji je govorio da je kao kristal.

Takođe je prisustvovao i snimanju tek nedavno zvanično objavljenih zajedničkih pesama dva giganta muzičke scene, Majkla Džeksona i Fredija.

Kupovao je na aukcijama umetnička dela za rok velikana, kuvao je za njega, pratio ga na svim privatnim putovanjima i brinuo se o njemu tokom borbe sa tešskom bolešču sve do samog kraja. Važnost njegove uloge u Fredijevom životu potvrdjđuje i činjenica da se našao u Fredijevom testamentu.

Od 1991. do danas posvetio je svoj život nesebično šireći ljubav i predstavljajući život jednog od najboljih pevača svih vremena iz jednog sasvim drugog ugla, pokušavajući da približi svetu Fredija kao osobu, a ne kao zvezdu.

The Queen Real Tribute Band i film…

Podsetimo, The Queen Real Tribute Band nastupa na originalnoj opremi i u autentičnim kostimima, a malo je reći da su proputovali pola sveta. Beogradska publika ih veoma dobro poznaje po projektu „Queen Symphony“ sa simfonijskim orkestrom i horom.

Tačno pre dve godine u bioskope širom sveta je stigao film „Boemska rapsodija“ koji slavi grupu The Queen i kult Fredija Merkjurija, koji je prkošenjem i razbijanjem stereotipa postao jedan od najobožavanijih zabavljača na planeti, a tim povodom su ovi sjajni momci iz tribjut benda i nastupili u Kombank dvorani.

Interesantno je da je veliki gost koga očekujemo, tokom snimanja filma „Boemska rapsodija“ učestvovao u detaljnim konsultacijama sa celokupnom ekipom, kako bi Fredijev karakter i temperament bili predstavljeni što verodostojnije, kao i u rekonstrukciji Fredijevog doma „Garden Lodge“, do najsitnijih detalja. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.