Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » ArtLink i Kolarac: Novogodišnji koncert – Dunja Kalamir, violinistkinja
Novogodišnji koncert: Dunja Kalamir (foto: detalj sa plakata; ArtLink)
Novogodišnji koncert: Dunja Kalamir (foto: detalj sa plakata; ArtLink)

ArtLink i Kolarac: Novogodišnji koncert – Dunja Kalamir, violinistkinja

Novogodišnji koncert tradicionalno organizuju ArtLink i Kolarac: u nedelju, 3. januara 2021. od 12.00 nastupiće violinistkinja Dunja Kalamir.

ArtLink i Kolarčeva zadužbina tradicionalno započinju novu kalendarsku godinu, koncertom mladog umetnika, laureata prestižne godišnje nagrade Najperpektivniji mladi umetnik, koju ArtLink dodeljuje po petnaesti put.

U Velikoj sali Kolarčeve zadužbine mlada umetnica sviraće dela Paganinija, Bramsa, Čajkovskog i Sarasatea.

Ulaznice za koncert u prodaji su na Bagajni Kolarčeve zadužbine.

Dunja Kalamir, položivši audiciju 2013. godine, sa osam godina postala je jedan od najmlađih mladih umetnika koje je ArtLink uključio u svoj program za mlade talente. Kao učenica Muzičke škole „Vojislav Vučković“, u klasi profesorke Biljane Stevanović, a danas kao student Univerziteta umetnosti u Gracu, u klasi naše čuvene violinistkinje Vesne Stanković, Dunja Kalamir učestvovala je u mnogim programima ArtLinka uključujući cikluse koncerata kamerne muzike po Srbiji.

Uprkos pandimiji, Dunja Kalamir, u toku 2020. godine nastupala je kao solista na koncertima u Srbiji ali i Evropi.

ArtLink nagrada realizuje se ove godine u saradnji sa Kamernim orkestrom Belgije, koji dodeljuje dva solo nastupa Dunji Kalamir, u Belgiji u sezoni 2021. godine. (danubeogradu.rs)

loading...