Naslovna » Izlasci » Pozorište » Dadov – 256. premijera: Možda predstava
Dadov - Možda predstava (foto: Pixabay / ilustracija)
Dadov - Možda predstava (foto: Pixabay / ilustracija)

Dadov – 256. premijera: Možda predstava

U Omladinskom pozorištu Dadov i na YouTube kanalu, u nedelju, 27. decembra 2020. od 17.00, biće održana premijera predstave „Možda predstava“.

Ovo će biti 256. premijera Dadova i obeležavanje 62 godine postojanja Omladinskog pozorišta.

Režiju ovog triptiha potpisuju reditelji Milan Nešković, Predrag Stojmenović i Marko Čelebić.

Iako će predstava biti izvedena u pozorištu, moći će da se gleda uživo na YouTube kanalu Dadova.

„Možda predstava“ zamišljena je kao jedinstveni pozorišni koncept u kome se prepliću scene iz čuvenih drama Šekspira i Pirandela. Osnovna struktura bazirana je na ideji pozorišta u pozorištu, tako što se kroz predstavu prepliću scene iz Pirandelovog komada „Šest lica traže pisca“ i Šekspirovog „Hamleta“ i „Sna letnje noći“.

Ideja je da se kroz sam čin pravljenja jedne predstave, odnosno pozorišnih proba i svega onoga što se suštinski dešava u jednom pozorištu među glumcima, rediteljima, tehnikom i upravom, autori i glumci na sceni pozabave samim činom kreativnog stvaralaštva.

Da li će se predstava u trenutnoj situaciji uopšte održati, da li će reditelj uspeti da okupi glumce, kako danas postaviti klasiku kada je sve toliko puta već viđeno?

Upravo zato, otvara se pitanje koliko nam je pozorište bitno i kako uspeva da se održi u današnjem vremenu, pa stog i sam naslov predstavlja upitnu premisu – „Možda predstava“.

Reprize će biti održane 28. i 29. decembra 2020. takođe od 17.00. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.