Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » FMU i Guarnerius nagrađuju: Leo Borisavljević, Anastasija Stanišić i Dejan Stošić
FMU i Guarnerius nagrađuju - koncerti klasične muzike
FMU i Guarnerius nagrađuju - koncerti klasične muzike

FMU i Guarnerius nagrađuju: Leo Borisavljević, Anastasija Stanišić i Dejan Stošić

Leo Borisavljević, Anastasija Stanišić i Dejan Stošić nastupiće od 22. do 24. decembra 2020. u okviru ciklusa koncerata „FMU i Guarnerius nagrađuju“.

Leo Borisavljević

U utorak, 22. decembra 2020. od 16.00, u Guarneriusu (Džordža Vašingtona 12) nastupiće pijanista Leo Borisavljević. Sviraće dela Skarlatija, Betovena, Šuberta i Šopena.

Višestruko nagrađivani pijanista Leo Borisavljević trenutno je na muzičkom usavršavanju na Akademiji Leopold Mozart Zentrum u Augsburgu. Pobednik je poznatih međunarodnih takmičenja i dobitnik značajnih nagrada. Nastupao je kao solista i kao član nekoliko ansambala. Radi i kao profesor u školi klavira Ad Pianum u Minhenu.

Atanasija Stanišić

U sredu, 23. decembra 2020. od 15.30, nastupiće violinistkinja Atanasija Stanišić koja će, uz klavirsku saradnju Katarine Nikolić, izvesti dela Prokofjeva i Šostakoviča, a kao gost koncerta, na sceni će im se pridružiti violončelista Stefan Gavrilović.

Atanasija Stanišić violinu svira od svoje šeste godine. Trenutno je student master studija na Fakultetu muzičke umetnosti. Osvajala je brojne nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima, a zabeležila je i veoma zapažene nastupe na poznatim festivalima u Evropi.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Dejan Stošić

U četvrtak, 24. decembra 2020. od 15.30, nastupiće pijanista prof. Dejan Stošić, a na programu ovog koncerta su sonate Ludviga van Betovena.

Dejan Stošić je osvojio više nagrada na državnim takmičenjima. Priredio je više solističkih koncerata i resitala kamerne muzike u Srbiji. Radi na FMU u Beogradu u zvanju vanrednog profesora na Katedri za klavir.

***

Ulaz na sva tri koncerta je slobodan. Broj mesta je ograničen, a obavezno je nošenje zaštitnih maski. Obavezne su rezervacije na info@guarnerius.rs ili 069/3612-038. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.