Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » H-Bridges tim Elektrotehničkog fakulteta osvojio drugo mesto na IFEC takmičenju
H-Bridges tim (foto: H-Bridges)
H-Bridges tim (foto: H-Bridges)

H-Bridges tim Elektrotehničkog fakulteta osvojio drugo mesto na IFEC takmičenju

H-Bridges tim je na nedavno završenom takmičenju IFEC 2020. osvojio drugo mesto, odnosno nagradu „The Outstanding Performance Award“.

„U izuzetno jakoj konkurenciji sa više od 40 univerziteta širom sveta, ovo je veliki uspeh za nas i potvrda našeg kvalitetnog rada tokom protekle godine. Ponosni smo na činjenicu da je jedan tim iz Srbije uspeo da ostvari ovakav uspeh na prestižnom svetskom takmičenju“, saopštio je tim sa ETF-a.

IFEC (International Future Energy Challenge) je najveće svetsko takmičenje u oblasti energetske elektronike, koje sprovodi međunarodna organizacija IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers). Ovo takmičenje okuplja timove najboljih svetskih univerziteta koji godinu dana rade na multidisciplinarnom projektu.

H-Bridges timu ovo je peta uzastopna godina učešća.

„Možemo da se pohvalimo da smo se svaki put vratili sa zapaženim rezultatima, od kojih je svakako najveća pobeda 2019. godine, kao i ovogodišnji rezultat.

Zadatak tekućeg tima je razvoj novog rešenja u vidu trostepenog pretvarača za priključenje solarnog mikrosistema sa galvanskom izolacijom na mrežu. Mi ćemo, kao i uvek, pokušati da napravimo uređaj koji će ispuniti sve tehničke zahteve u pogledu energetske efikasnosti kao i pouzdanosti rada samog uređaja pri svim eksploatacionim uslovima“, dodaje se u saopštenju.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.