Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » KCB: Koncerti u Galeriji Artget – decembar 2020.
Koncerti u Galeriji Artget: Jovana Nikolić (fotografiju obezbedio KCB)

KCB: Koncerti u Galeriji Artget – decembar 2020.

Besplatni koncerti u Galeriji Artget (Trg republike 5/I) na programu su Kulturnog centra Beograda i tokom decembra 2020. godine.

Jovana Nikolić

U ponedeljak, 7. decembra 2020. od 16.00, u Galeriji Artget, nastupom pijanistkinje Jovane Nikolić počeće decembarska serija koncerata.

Umetnica je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, i završila redovne i master studije na Visokoj školi za muziku u Karlsruheu. Dobitnica je brojnih nagrada na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima, a publici će se predstaviti klavirskim kompozicijama Betovena, Šuberta, Šopena i Skrjabina.

Borko Milojković i Jasna Đurović

Ciklus koncerata biće nastavljen repertoarom posvećenim ljubiteljima klavirske muzike. U ponedeljak, 21. decembra, nastupiće pijanista Borko Milojković. Na koncertu će se predstaviti i gošća iz Banjaluke, pijanistkinja Jasna Đurović.

Borko Milojković je nastupao širom zemlje, kao i u Mađarskoj, Makedoniji i Francuskoj, a na programu njegovog koncerta su dela Šopena, Dvoržaka i Skrjabina.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Jovana Udović

Novogodišnji koncert izvešće violinistkinja Jovana Udović zajedno sa klavirskim saradnikom Ukijem Ovaskainenom. Jovana Udović pohađa Školu za muzičke talente u Ćupriji i do sada je osvojila brojne nagrade u zemlji i inostranstvu. Na programu su dela Fransisa Pulenka i Ernesta Šosona.

Koncert će biti emitovan online na YouTube kanalu Kulturnog centra Beograda u ponedeljak, 28. decembra od 12.00.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.