Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Nada Kolundžija: Višemedijski projekat „Moj prijatelj klavir“
Nada Kolundžija: "Moj prijatelj klavir" (foto: promo)
Nada Kolundžija: "Moj prijatelj klavir" (foto: promo)

Nada Kolundžija: Višemedijski projekat „Moj prijatelj klavir“

U nedelju, 27. decembra 2020. od 16.00, Nada Kolundžija će u Guarneriusu predstaviti višemedijski projekat „Moj prijatelj klavir„.

Naša proslavljena pijanistkinja sviraće savremena klasična dela Aleksandre Verbalov, Floran Žis, Žozefa Nikole Pankrasa, Džulije Volf, Majke Nasa i dr, a muzički program pratiće i video radovi Dinke Pinjon, Milana Popovića i Andreje Milinovića.

Ulaz u salu u Džordža Vašingtona 12 je slobodan. Zbog ograničenog broja mesta rezervacije su obavezne, u skladu s preporučenim merama Kriznog štaba Vlade Republike Srbije obavezno je nošenje zaštitnih maski. Informacije i rezervacije: info@guarnerius.rs i 069/3612-038.

Zbog velikog interesovanja, drugi koncert pijanistkinje Nade Kolundžije biće održan u utorak, 29. decembra 2020. od 19.00.

Nada Kolundžija je koncertna pijanistkinja, najznačajniji srpski izvođač i pasionirani promoter savremene muzike.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Ostvarila je izuzetno veliki broj koncerata u zemlјi i inostranstvu. Gostovala je na brojnim festivalima i dobitnica je brojnih međunarodnih i domaćih nagrada i priznanja, od kojih su poslednje u nizu osvajanje Zlatne medalje na internacionalnom takmičenju Global Music Awards za izdanje Udah/Izdah: Mala antologija muzike za klavir (1914-2014), kao i nagrada magazina Muzika klasika za ženskog izvođača 2019. godine.

Beogradska publika je veliki broj dela klasika 20. veka prvi put čula zahvalјujući njenim izvođenjima. Ostvarila je veliki broj srpskih i svetskih premijera i svoj repertoar stalno proširuje novim kompozicijama inostranih i domaćih savremenih autora, od kojih su joj mnoga i posvećena.

Svoje nastupe obogaćuje sviranjem prepariranog klavira, klavira igračke, upotrebom glasa i snimlјenih zvučnih matrica, kao i multimedijalnim konceptima. (danubeogradu.rs)