Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi: Beše jednom, Klub srećno razvedenih
Novi filmovi: Beše jednom
Novi filmovi: Beše jednom

Novi filmovi: Beše jednom, Klub srećno razvedenih

Novi filmovi u bioskopima od četvrtka, 31. decembra 2020. su američko-engleska fantastika Beše jednom i francuska komedija Klub srećno razvedenih.

Beše jednom

Dejvid (12), Petar (10) i Alisa Lidlton (8) uživaju u idiličnom detinjstvu u Engleskoj krajem 19. veka. Oni najviše vole da se igraju u svojoj bašti i obližnjoj šumi, a dečiju živopisnu maštu podstiču roditelji Džek i Rouz.

Alisa i Petar obožavaju svog starijeg brata Dejvida, koji svoju pažnju deli na sestrine čajanke sa plišanim igračkama i uzbudljive gusarske avanture sa mlađim bratom. Njihov svet će biti poljuljan kada Rouzina sestra Elenor, opseduta statusom, obezbedi Dejvidu mesto u Bristlmosu, prestižnom internatu, što znači da će Dejvid uskoro otići od kuće. Ali, zamišljeni život bez Dejvida postaje još gora stvarnost kada se dogodi tragedija – tokom igre na trošnom rečnom čamcu sa Petrom, Dejvid se oklizne i udavi.

Tuga preti da slomi porodicu Lidlton. Rouz se povlači u sebe, dosta pije, dok opsesivno pravi šešir od filca koji je obećala Dejvidu kao poklon za odlazak. Džek, majstor koji pravi makete brodova, ponovo upada u svoju zavisnost od kockanja i baca se u dugove, povezujući se sa svojom mračnom prošlošću podzemlja. Alisa u početku odbija da prihvati da Dejvida zaista nema i, odgurnuta od majke, približava se tetki koja odlučuje da je pretvori u pravu damu. U međuvremenu, Petar sebe krivi za Dejvidovu smrt i trudi se da popuni rupu koja je u porodici nastala zbog bratovljeve smrti.

Kako se situacija Lidltonovih pogoršava, i Petar i Alisa pronalaze snagu u moći svoje mašte i kreću u pravu avanturu kako bi spasili porodicu od besparice – avanturu koja ih vodi duboko u podle ulice viktorijanskog Londona, gde spoznaju neverovatna otkrića o poreklu svog oca.

Ohrabren, Petar shvata da nije rešenje da postane kao njegov stariji brat i odlučuje da pobegne u večno dečaštvo na daleko ostrvo Nedođija. U međuvremenu, Alisa se upušta u svet sopstvenog stvaranja, nazvan Zemlja čuda, gde shvata da se na kraju mora vratiti u stvarnost, odrasti i napraviti sopstveni izbor, između majke i tetke.

Originalni naslov i prevod na srpski: Come Away / Beše jednom. Početak prikazivanja filma: 2. januar 2021. Dužina trajanja filma: 94 minuta. Države i godina proizvodnje: SAD, VB / 2020. Žanr: avantura, drama, fantazija. Uloge: Angelina Jolie, Gugu Mbatha-Raw, Michael Caine. Rediteljka: Brenda Chapman.

Klub srećno razvedenih

Zabavna komedija o dvojici cimera koji pokušavaju da se zabave posle razvoda.

Ben je potpuno slomljen kada njegova supruga zatraži razvod. Dok su svi njihovi prijatelji na strani njegove žene, Ben naiđe na starog prijatelja sa fakulteta koji se takođe nedavno razveo. Patrik ga poziva da dođe da živi kod njega.

Dvojici cimera se ubrzo pridružuju i drugi razvedeni, razdvojeni i samci koji traže utočište. Zabava za zabavom, njihova vila postaje VIP klub u koji su pozvani svi željni zabave i slobode. Klub ima jedan moto: nemaš pratnju, nemaš probleme. Međutim, kada Ben naiđe na Merion, stvari se zakomplikuju…

Originalni naslov i prevod na srpski: Divorce Club / Klub srećno razvedenih. Početak prikazivanja filma: 31. decembar 2020. Dužina trajanja filma: 109 minuta. Država i godina proizvodnje: Francuska / 2020. Žanr: komedija. Uloge: Arnaud Ducret, François-Xavier Demaison, Caroline Anglade. Reditelj: Michaël Youn.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.