Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi: Čudesna žena 1984, Ljubav, venčanja i druga očajanja, Leto ’85 i tri filma sa Kids Festa
Novi filmovi u bioskopima: Čudesna žena 1984
Novi filmovi u bioskopima: Čudesna žena 1984

Novi filmovi: Čudesna žena 1984, Ljubav, venčanja i druga očajanja, Leto ’85 i tri filma sa Kids Festa

Novi filmovi u bioskopima od četvrtka, 24. decembra 2020, su Čudesna žena 1984, Ljubav, venčanja i druga očajanja i Leto ’85.

Novi filmovi stižu i sa 16. Kids Festa: Fantastični povratak u Oz, Jakari i veličanstveno pero i Moja porodica i vuk.

Bioskopski repertoari mogu da se pogledaju na OVOM LINKU.

Čudesna žena 1984

Gal Gadot se vratila ulozi hrabre Amazonke u nastavku velikog DC bioskopskog hita iz 2017. godine, koji je postao akcioni film sa najvećom zaradom u istoriji koji je režirala žena. I ovaj je nastavak režirala Peti Dženkins.

Za razliku od prvog filma, čija je radnja smeštena u vreme Drugog svetskog rata, nastavak priče o Dijani Princ smešten je, kako i naslov kaže, u osamdesete godine prošlog veka. Ovaj film nije napravljen da se čini kao nastavak, zato je ovo i potpuno nova reinkarnacija Čudesne žene.

Originalni naslov i prevod na srpski: Wonder Woman 1984 / Čudesna žena 1984. Država i godina proizvodnje: SAD / 2020. Žanr: akcija, fantazija, avantura. Uloge: Gal Gadot, Chris Pine, Kristen Wiig, Robin Wright, Pedro Pascal. Rediteljka: Patty Jenkins.

Ljubav, venčanja i druga očajanja

Vlasnicu cvećare Džesi Ingliš ostavlja dečko, a nedugo zatim jedna od njenih mušterija, Liz Raferti, traži od nje da joj organizuje venčanje koje se dešava za samo osam dana. Uvek spremna za izazov, Džesi pristaje da ga organizuje za Liz i njenog supruga Roberta Bartona, koji je kandidat za gradonačelnika.

Da bi isplanirala savršeno venčanje za Liz i Roberta, Džesi radi zajedno sa uglednim ugostiteljem, Lorensom Filipsom. Tokom pripreme keteringa za venčanje, Lorensu prijatelj namešta sastanak na slepo sa ženom po imenu Sara – koja je zapravo slepa.

U potrazi za bendom koji će svirati na prijemu, Džesi pronalazi bend koji svira u baru i koji smatra savršenim, pa im se obraća s ponudom. Frontmen benda, Mak, odmah klikne sa Džesi i želi da nastupi na venčanju ali njegov kolega Leni misli da je to loša ideja.

Dok se Robert sprema za venčanje sa Liz, njegov brat Džimi Barton učestvuje na takmičenju za ljubavne sastanke. Džimi mora da ostane fizički vezan za svoju partnerku Svetlanu što je duže moguće i ako uspeju da nadmaše drugi par, oni pobeđuju i osvajaju milion dolara.

U međuvremenu, kapetan broda po imenu Kapetan Riči zaljubljuje se do ušiju u jednu od svojih gošći na brodu ali postoji problem – on ne zna ko je ona i gde da je nađe. Jedino što zna o njoj je da ima tetovažu staklene cipelice na vratu. Kada voditeljka lokalnih vesti Gejl Lovdžoj predloži da napravi prilog o njemu i njegovom brodu, Kapetan Riči odlučuje da bi mogao da iskoristi to javno izlaganje da pronađe svoju Pepeljugu.

I dok svi ovi likovi pokušavaju da stvore savršen „kraj iz bajke“, oni otkrivaju da je ljubav neuredna, zbunjujuća i lepa.

Originalni naslov i prevod na srpski: Love, Weddings And Other Disasters / Ljubav, venčanja i druga očajanja. Dužina trajanja filma: 96 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2020. Žanr: komedija, romantični/ljubavni. Uloge: Maggie Grace, Diane Keaton, Jeremy Irons. Reditelj: Dennis Dugan.

Leto ’85

Leto 1985. Na obali Normandije, Aleksis provodi odmor u luksuznom odmaralištu. Iako bi za njegove godine bilo normalno da uživa u avanturama i vodenim sportovima, Aleksis je sa svojim najboljim drugom sklopio pakt prijateljstva – zakletvu za ceo život.

Umesto da uživa u svojim pubertetskim željama, Aleksis mašta o smrti. Ipak, ovog leta će imati priliku da odraste i pronađe svoju prvu ljubav.

Originalni naslov i prevod na srpski: Été 85 / Leto ’85. Dužina trajanja filma: 100 minuta. Države i godina proizvodnje: Francuska, Belgija / 2020. Žanr: drama. Uloge: Félix Lefebvre, Benjamin Voisin, Philippine Velge. Reditelj: François Ozon.

Fantastični povratak u Oz

Kako bi uspešno komandovao vojskom, Urfinu nije potrebna samo magična knjiga, već i Dorotine srebrne papuče koje su sakrivene na sigurnom mestu u njenoj kući.

Nažalost, njen gost Tim je veoma znatiželjan i sasvim slučajno pronalazi papuče koje ga zajedno sa Doroti odvode u zemlju Oz. Smaragdni grad i njeni građani ponovo su u nevolji.

Originalni naslov i prevod na srpski: Urfin Dzhyus vozvrashchaetsya / Fantastični povratak u Oz. Dužina trajanja filma: 77 minuta. Država i godina proizvodnje: Rusija / 2019. Žanr: animirani, avantura, porodični. Film je sinhronizovan na srpski jezik. Reditelj: Fyodor Dmitriev.

Jakari i veličanstveno pero

Jakari, najmlađi pripadnik Sijuksi indijanskog naroda sam kreće u potragu za Malim Gromom, ponijem za koga kažu da je neukrotiv. Na tom putovanju, na kom se po prvi put u životu nalazi potpuno sam, posećuje ga Veliki orao, totemska životinja koja mu daruje veličanstveno pero, kao i neverovatnu veštinu – da razgovara sa životinjama.

Putujući daleko od kuće i zadirući duboko na teritoriju strašnih lovaca, Jakari i Mali Grom započinju veliku avanturu. Ovo putovanje kroz zadivljujuće pejzaže, stvoriće neraskidivo prijateljstvo između Sijuki dečaka i ponija koji trči poput vetra.

Originalni naslov i prevod na srpski: Yakari, le film / Jakari i veličanstveno pero. Dužina trajanja filma: 83 minuta. Države i godina proizvodnje: Francuska, Belgija, Nemačka / 2020. Žanr: animirani, avantura, porodični. Film je sinhronizovan na srpski jezik. Reditelji: Toby Genkel, Xavier Giacomett.

Moja porodica i vuk

Devetogodišnji Igo provodi letnje praznike sa rođacima i bakom Sarom. Kada deca saznaju da vuk dolazi po baku, oni se organizuju da je spasu i kreću u nezaboravnu avanturu.

Originalni naslov i prevod na srpski: My Family And The Wolf / Moja porodica i vuk. Dužina trajanja filma: 80 minuta. Države i godina proizvodnje: Francuska, Belgija / 2019. Žanr: komedija, fantastika. Uloge: Carmen Maura, Pierre Rochefort, Bruno Salomone, Franc Bruneau. Reditelj: Adrià García.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.