Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Novogodišnji humanitarni bazar na „Đeram“ pijaci
Novogodišnji humanitarni bazar
Novogodišnji humanitarni bazar

Novogodišnji humanitarni bazar na „Đeram“ pijaci

U petak, 18. decembra 2020. od 10.00 do 14.00, na „Đeram“ pijaci biće održan tradicionalni novogodišnji humanitarni bazar.

Organizatori iz Volonterskog servisa Gradske opštine Zvezdara prirediće prodaju predmeta nastalih na kreativnim radionicama.

Pored Volonterskog servisa Zvezdare, na Bazaru učestvovaće i članovi Udruženja roditelja MNRO Zvezdara, HHU „Hleb života“ i Udruženja „Dve moje zlatne ruke“.

Deo prihoda je namenjen pomoći trogodišnjem dečaku Jasminu koji živi sa nezaposlenom majkom Elvirom i od rođenja boluje od cerebralne paralize, epilepsije i ima niz razvojnih problema. Po završetku Bazara, volonterke će uručiti majci Elviri kupljene namirnice, pelene, voće i slatkiše za malog Jasmina kao i prikupljenu odeću i obuću.

Budući da su predpraznični dani vreme darivanja, pozvani su svi sugrađani da podrže ovu akciju na taj način što će kupiti na bazaru ručno izrađene unikatne predmete: novogodišnje čestitke i ukrase, bukmarkere, magnete, nakit, kutije od drveta, kape, novogodišnje maske i one od tekstila koje višekratno nosimo kao zaštitu u periodu epidemije…

Na bazaru će građanima biti dostupni i flajeri sa preporukama kao psihosocijalnom podrškom u vreme korone i informacijama o programima podrške Volonterskog servisa Zvezdare tokom cele godine. Građanima će za dodatne informacije o aktivnom programu rada biti dostupni/e volonteri/ke Servisa.

Novogodišnji humanitarni bazar će posetiti i zaposleni i predstavnici rukovodstva Gradske opštine Zvezdara. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.