Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Od 21. do 25. decembra 2020. nove mere Kriznog štaba
Nove mere bezbednosti (foto: Aleksandra Prhal)
Nove mere bezbednosti (foto: Aleksandra Prhal)

Od 21. do 25. decembra 2020. nove mere Kriznog štaba

Nove mere Kriznog štaba predložene su i stupaju na snagu odmah, ali važe samo od 21. do 25. decembra 2020. A Vlada Srbije je predložene mere – usvojila.

Radno vreme tržnih centara, uslužnih delatnosti, kockarnica, kafića i restorana, dečjih igraonica produženo je do 20.00, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Epidemiolog i član Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19 Branislav Tiodorović rekao je da će ovih pet dana poslužiti da se analizira i proceni epidemijska situacija, od čega će zavisiti da li će mere biti produžene, promenjene ili dopunjene.

Očigledna je potreba stanovništva da koristi usluge, uz poštovanje svih mera. Kafići i restorani mogu da rade do 20.00, s tim da u vremenu od 17.00 do 20.00 nije dozvoljena bilo kakva muzika unutar lokala, bez izuzetka, jer se uz nju ljudi opuštaju, ne poštuju mere i dolazi do mogućnosti lakšeg prenošenja virusa, objasnio je on.

Radnim danima do 20.00 mogu da rade i frizerski i kozmetički saloni, saloni za negu lepote, kao i objekti iz oblasti sporta i rekreacije – teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport.

Tiodorović je, podsetivši na to da će ustanove kulture raditi do 21.00, izrazio očekivanje da će danas biti održana sednica Vlade na kojoj će biti usvojene predložene mere.

U kovid ambulantama na celoj teritoriji zemlje došlo je do smanjenja broja prvih pregleda, ukazao je on i ponovio da će od epidemijske situacije zavisiti dalje odluke u petak, 25. decembra.

Po njegovim rečima, narednih dana se očekuje veće smanjenje broja pacijenata u kovid bolnicama, s tim što je u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu i dalje najveći pritisak na zdravstvene ustanove.

Tiodorović je, govoreći o merama za Novu godinu, rekao da se o tome intenzivno razmišlja, ali da to zavisi od epidemijske situacije.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.