Naslovna » BG servis » Čišćenje snega sa javnih površina u Beogradu
Čišćenje snega sa javnih površina u Beogradu (foto: JKP "Zelenilo - Beograd")
Čišćenje snega sa javnih površina u Beogradu (foto: JKP "Zelenilo - Beograd")

Čišćenje snega sa javnih površina u Beogradu

Danas, 11. januara 2021, ubrzano se obavlja čišćenje snega sa javnih površina u Beogradu u organizaciji JKP „Zelenilo-Beograd“.

Radnici ovog preduzeća, zajedno sa kolegama iz ostalih komunalnih preduzeća, pored čišćenja snega ručno i uz pomoć angažovane mehanizacije, posipaju so i emulzije po beogradskim ulicama, stresaju sneg sa četinara, klupa i žive ograde.

U saopštenju „Zelenila“ navodi se da su izvršili sve neophodne pripreme i spremno su dočekali prve snežne padavine u Beogradu.

Sneg se uklanja sa staza, platoa, dečjih igrališta, stepeništa, trotoara u i oko parkova i skverova koji su obuhvaćeni Programom redovnog održavanja na svih 10 centralnih gradskih opština – ukupno 547.589 kvadratnih metara.

Sneg se uklanja i sa 133 stajališta javnog gradskog prevoza kao i ispred objekata Vlade Srbije i Narodne skupštine.

Građani su u obavezi da čiste sneg ispred svojih zgrada i kuća i da posipaju so. Posebno treba obratiti pažnju na ledenice koje mogu da se pojave na krovovima, a koje je potrebno ukloniti na vreme. Ako imaju probleme sa snegom koje ne mogu da reše, Beograđani mogu da pozovu Beokom servis na 0800-110-011 (fiksna telefonija Telekoma) ili 011/3090-007 (za mobilne telefone ili druge telefonske operatere).

Obezbeđeno je 600 tona industrijske soli i 25.000 litara kalcijum-hlorid emulzije, kao i 6.000 kg kalcijum-hlorid granulata za ovu zimsku sezonu, navedeno je.

U svim beogradskim opštinama građani mogu da preuzmu džakove od po pet kilograma soli za održavanje ulaza u zgrade. (danubeogradu.rs)