Naslovna » Izlasci » Festivali » Dani Smiljane Mandukić 4
Dani Smiljane Mandukić (foto: Pixabay)
Dani Smiljane Mandukić (foto: Pixabay)

Dani Smiljane Mandukić 4

Dani Smiljane Mandukić biće organizovana od 22. do 24. januara 2021. u Bitef teatru (Skver Mire Trailović 1) i Ostavinskoj galeriji (Kraljevića Marka 8).

U organizaciji Instituta za umetničku igru cilj manifestacije je da se edukuju novi naraštaji o ličnosti i delu koreografkinje Smiljane Mandukić.

Festival je važan i zbog arhiviranja, digitalizovanja i čuvanja od zaborava važnog segmenta istorije i tradicije srpske umetničke igre, dodaje se u saopštenju organizatora.

Prvi deo ove smotre održan je u junu prošle godine, bez prisustva publike, u online izdanju. Komad „Trgovi plešu – pokreti Smiljane Mandukić“ izveden je ispred Bitef teatra.

U petak, 22. januara 2021. od 18.00, u Ostavinskoj galeriji će se održati okrugli sto „Bal pod maskama“ na temu položaja igrača i koreografa savremene igre.

Na sceni Bitef teatra u subotu, 23. januara od 19.00, biće izvedene koreografije Dagmar Dachauer i Sandre Milošević.

Prvi deo predstave nosi naziv „I II III X VI„, a drugi deo je u koreografiji Sandre Milošević „Deo mene i ja„.

U Bitef teatru će narednog dana biti održano tradicionalno veče „Večernja kod Bebe Be: Premijere“, u okviru kog će biti predstavljene koreografije mladih autorki Jovane Mihić i Sare Tasić „Put igre“ i „Vremeplov“, dok će Tamara Pjević sa učenicom Milicom Bajčetić predstaviti koreografiju „Forgive me my manners“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.