Naslovna » Izlasci » Film » Novi film u bioskopima: Voz za Busan
Novi film u bioskopima: Voz za Busan
Novi film u bioskopima: Voz za Busan

Novi film u bioskopima: Voz za Busan

Južnokorejski film snimljen 2016. godine, Voz za Busan, biće novi film u bioskopima od četvrtka, 14. januara 2021. godine.

Akcioni film sa elementima horora prvi je južnokorejski zombi film koji će biti prikazan u domaćim bioskopima.

Nepoznati virus širi se celom zemljom. Korejske vlasti proglašavaju vanredno stanje, ali situacija ubrzo izmiče kontroli.

Nekolicina onih koji su se u tom trenutku našli na brzom vozu iz Seula za Busan, gradu koji se uspešno odbranio od virusne epidemije, sada moraju da se bore za sopstveni opstanak ne bi li preživeli i stigli do željenog cilja pre nego što bude prekasno.

Jedan od njih je i birokrata na položaju Seok-vu koji je uvek davao prednost poslu nad porodicom. On je razveden i živi sa ćerkom Su-an, čija jedina rođendanska želja je da ode da vidi svoju majku u Busanu. Kada uđu u ekspresni voz na stanici u Seulu, i ne slute da je kriza bez presedana pogodila grad ni da je mlada žena sa čudnim modricama uspela da se ušunja u voz pre njegovog polaska.

Tek što je izašao iz stanice u Seulu, voz odjednom postaje poprište niza divljačkih napada koji pretvaraju putnike u zombije. Kako bi preživeo ovu noćnu moru na šinama i zaštitio Su-an, Seok-vu će morati da udruži snage sa jednim siledžijom, jednom studentskom zvezdom bejzbola, jednom žustrom navijačicom i jednim beskrupuloznim biznismenom.

Reditelj Jeon nastavlja invaziju živih mrtvaca koja je počela u njegovom prethodnom filmu Seoul Station i dovodi je do skoro apokaliptičnih razmera sa zadivljujućom virtuoznošću, istovremeno zadržavajući svoju jetku kritiku društvenih nejednakosti.

Film Voz za Busan kod nas je prikazan na 45. Festu, 2017. godine, a drugi deo Voz za Busan: Zona zombija snimljen je prošle godine i takođe će se prikazivati od 14. januara u bioskopima.

 

Originalni naslov i prevod na srpski: 부산행 – Train to Busan / Voz za Busan. Početak prikazivanja filma: 14. januar 2021. Dužina trajanja filma: 118 minuta. Država i godina proizvodnje: Južna Koreja / 2016. Žanr: akcioni, horor. Uloge: Yoo Gong, Yu-mi Jung, Dong-seok Ma. Reditelj: Sang-ho Yeon.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.