Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Objavljen „Vodič za studentsku mobilnost“
Objavljen "Vodič za studentsku mobilnost" (foto: Erasmus studentska mreža Srbije)
Objavljen "Vodič za studentsku mobilnost" (foto: Erasmus studentska mreža Srbije)

Objavljen „Vodič za studentsku mobilnost“

Objavljen je „Vodič za studentsku mobilnost“, baza znanja i iskustava kada je u pitanju akademsko usavršavanje mladih u inostranstvu.

Erazmus studentska mreža Srbije je predstavila „Vodič za studentsku mobilnost“ s ciljem da olakša pronalaženje odgovarajućih programa studentskih razmena u inostranstvu i približi im te programe iz prve ruke.

Vodič predstavlja jedinstvenu bazu znanja i iskustava mladih koji su i sami bili učesnici različitih programa. Mladi mogu da se informišu o programima kao što su Erazmus+, CEEPUS, DAAD, Global UGRAD i mnogi drugi.

Preuzmite "Vodič za studentsku mobilnost" (64 downloads)

Benefiti učestvovanja u programima mobilnosti su neprocenjivi, a po istraživanju koje je sprovela Evropska komisija, 80% alumnista programa mobilnosti našlo je posao u struci u roku od tri meseca nakon završetka studija.

„Programi mobilnosti mladima pružaju mogućnost ličnog i profesionalnog napretka, ali pored toga predstavljaju siguran put ka stvaranju dodatne vrednosti u društvu i platformu za interkulturalni dijalog mladih koji doprinosi rušenju stereotipa i predrasuda“, zaključuju iz Erazmus studentske mreže Srbije.

Ova mreža deo je Erazmus studentske mreže, najveće međunarodne studentske organizacije u Evropi, koja postoji u 42 zemlje i ima oko 15.000 volontera. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.