Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Da li će biti srušena hala „Pinki“ u Zemunu
Hala "Pinki" u Zemunu (foto: Nemanja Nikolić)
Hala "Pinki" u Zemunu (foto: Nemanja Nikolić)

Da li će biti srušena hala „Pinki“ u Zemunu

U planu je da se hala „Pinki“ u Zemunu sruši sledeće godine i da se na tom mestu izgradi moderni, multifunkcionalni sportski centar.

Novosti su danas objavile tu vest. Tokom narednih meseci, trebalo bi da budu rešeni imovinsko-pravni odnosi, kako bi objekat „Pinki“ bio vraćen u vlasništvo Grada, posle čega se početi izrada novog projekta.

Trenutno najveći udeo u vlasništvu hale ima kompanija NIS, sa 49 odsto udela u kapitalu, a po rečima izvora Novosti, Opština Zemun će uskoro uputiti inicijativu Gradskoj upravi, jer postoji mogućnost da kompanija NIS preda „Pinki“ Gradu.

Svečano otvaranje hale bilo je 21. oktobra 1974. godine, povodom 30 godina od oslobađanja Zemuna i nazvan je po narodnom heroju Bošku Palkovljeviću Pinkiju.

Takođe, sredinom ove godine planiran je početak izgradnje podzemne garaže ispred hale „Pinki“ sa 160 mesta za automobile. Ulazna rampa za automobile trebalo bi da bude na prilazu iz Ulice Gradski park, dok je izlazna u Nemanjinoj.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.