Naslovna » Izlasci » Izložbe » Galerija DOB: Izložba „Nowhere to be found“ Huseina Đulovića
Husein Đulović: Izložba "Nowhere to be found"
Husein Đulović: Izložba "Nowhere to be found"

Galerija DOB: Izložba „Nowhere to be found“ Huseina Đulovića

Od 17. februara do 5. marta 2021. u Galeriji Doma omladine Beograda biće otvorena izložba „Nowhere to be found“ Huseina Đulovića.

„Nikada nismo sami. Privatnost je skupocena, a i takva je danas nemoguća. Jedan od vodećih budućih problema u kojima ćemo svi biti svedoci jeste zaštita sopstvenih podataka. Živimo u svetu u kojem konstantno dajemo svoje podatke sa potpunom saglasnošću ne obazirući se na reprekusije.

Svaki odraz u ekranu, svako slovo na tastaturi, svaka odluka pri kupovini, karta na putovanju, konverzacija sa prijateljima, anketa o kučićima, mišljenje o politici, biranje filma na platformama…sve ostaje u algoritmu“.
(Husein Đulović, iz predgovora katalogu izložbe)

Fotograf iz Novog Pazara, Husein Đulović (1994), pored Američke književnosti koju završava, aktivno se bavi uličnom fotografijom. Kroz svoj rad beleži i istražuje odnose i živote naselja, gradova, ulica i ljudi.

U svojim radovima spaja književnost sa fotografijom često praveći svoj lični putopis emocija i situacija.

Radove je objavljivao u dnevnim novinama, magazinima, fanzinima, onlajn časopisima i stranicama širom Evrope. Član je Balkanskog fotografskog kolektiva (BULB) i sa kolegama vodi Foto kino klub u Novom Pazaru.

Učestvovao je na raznim festivalima i u organizacijama kao predavač za mlade fotografe koji tek stupaju na scenu. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.