Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » KCB – muzički program u februaru 2021.
KCB - muzički program: Dragoš Holclajtner
KCB - muzički program: Dragoš Holclajtner

KCB – muzički program u februaru 2021.

Muzički program Kulturnog centra Beograda, u februaru mesecu 2021, ponovo će se odvijati, uz prisustvo ograničenog broja posetilaca.

U februaru mesecu, u Galeriji Artget (Trg republike 5/I) planirana su četiri koncerta istaknutih domaćih muzičara.

Milan Savić, Uki Ovaskainen i Ana Radovanović

Na prvom Koncertu u Galeriji u ponedeljak 1. februara od 20.00, nastupiće saksofonista Milan Savić i pijanista Uki Ovaskainen sa gošćom Anom Radovanović.

Osim kompozicija za saksofon Glazunova i Žolivea koje su već dobro poznate našoj publici, izvešće i gotovo zaboravlјenu sonatu francuske autorke Fernand Dekruk, koja tek u poslednje vreme dobija zasluženu pažnju i mesto na koncertnom repertoaru.

Aleksandar Ružičić i Tea DimitrijevićZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

U ponedelјak, 8. februara od 20.00, nastupiće flautista Aleksandar Ružičić i pijanistkinja Tea Dimitrijević, koji su tokom svojih bogatih karijera posebno bili posvećeni promociji domaćeg stvaralaštva.

Ovog puta su napravili odabir kompozicija za flautu srpskih autora Milojevića, Josifa, Stojadinović-Milić, Marić, Petrovića i Adžića. Koncert je podržao SOKOJ.

Leo Borisavlјević

U subotu, 13. februara od 20.00, nastupiće pijanista Leo Borisavlјević, koji je trenutno na usavrašavanju u Augzburgu.

U Galeriji Artget nastupao je i kao solista i kao deo kamernog ansambla letnje radionice Colluvio. Program njegovog resitala čine dela Skarlatija, Betovena, Šuberta i Šopena.

Dragoš Holclajtner

Pijanista Dragoš Holclajtner je program svog resitala koji će održati u Galeriji Artget, ponedelјak, 22. februara od 20.00, bazirao na delima romantičarskih kompozitora i pijansita Johanesa Bramsa i Roberta Šumana.

***

Ulaz na sve koncerte je slobodan, dok je broj publike ograničen na 20 posetilaca. Prijave i rezervacije su moguće e-mejlom na damjana.njegic@kcb.rs ili telefonom na 011/2622-058 do 12.00 na dan koncerta.

Oni koji ne budu u prilici da prisustvuju koncertu, moći će da poslušaju snimak istog, koji će biti objavlјen na YouTube kanalu Kulturnog centra Beograda. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.