Naslovna » Izlasci » Izložbe » KCB Urban Hike 1: Idemo u blokove!
KCB Urban Hike 1: Idemo u blokove!
KCB Urban Hike 1: Idemo u blokove!

KCB Urban Hike 1: Idemo u blokove!

U subotu, 27. februara 2021. od 11.00, u Bloku 45 biće realizovan projekat „KCB Urban Hike 1 – Idemo u blokove!“ koji vodi Ljiljana Radošević.

„KCB Urban Hike 1“ inspirisan je izložbom „Ulica!“ autorke Dragane Kovačić. Ulica sa svojom autentičnom umetnošću ušla je u prostor galerije, a zainteresovani za ovaj projekat ići će u Blok 45 u obilazak galerije na otvorenom.

Blok 45 jedan je od bisera arhitekture i urbanizma sedamdesetih godina prošlog veka. Izgrađen je u rekordnom roku, sa namerom da obezbedi siguran i udoban život svojim stanovnicima. U njegovom osmišljavanju i projektovanju ogledali su se neki od naših najznačajnijih arhitekata, urbanista i građevinaca tog vremena. Život koji se dešavao u, i između zgrada, na klupicama, u prolazima, na keju stvorio je posebnu atmosferu i osećanje pripadnosti bloku.

Grafiti u Bloku 45, nastaju osamdesetih godina, pod uticajem hip-hopa, brejk densa i potrebe da se iskorači iz sivila.

Ko su Jens, Hope, Cash, Junk i kako oni rade… Šta je tag, silver piece, wild style ili paste-up… To i još mnogo toga o grafiti sceni Bloka 45, saznaćete ako krenete na KCB Urban Hike.

Za KCB UH1 možete se prijaviti na email: jovana.radovanovic@kcb.rs. Broj hajkera je ograničen na 30.

KCB Urban Hike 1 – info

  • Blok 45 – Galerija na otvorenom
  • UH vodič: Liljana Radošević, istoričarka umetnosti
  • Vreme: subota, 27. februar 2021. (11.00)
  • Mesto sastanka: preko puta okretnice autobusa 95 i tramvaja 7,  9 i 11

(danubeogradu.rs)

loading...

Jedan komentar

  1. Fantasticno. Posetim vas sajt uvek kad mi nedostane inspiracija kuda cu, sta cu, a potrebno mi je da razbijem svakodnevnicu. Ovoj izlozbi se bas radujem.