Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Najbolji u turizmu – „Uzakrota Best of the year“: Beograd, druga najbolja destinacija
Uzakrota: Beograd, druga najbolja destinacija (foto: Nemanja Nikolić)
Uzakrota: Beograd, druga najbolja destinacija (foto: Nemanja Nikolić)

Najbolji u turizmu – „Uzakrota Best of the year“: Beograd, druga najbolja destinacija

Na nedavno održanom takmičenju „Najbolji u turizmu“ koje organizuje poznati brend Uzakrota, Beograd je na drugom mestu.

U kategoriji za najbolju turističku destinaciju, najviše glasova u ovoj kategoriji dobio je turski grad Izmir, dok se na trećem mestu, posle srpske prestonice, nalazi Njujork.

– Činjenica da je Beograd, po izboru onih koji su glasali na portalu „Uzakrota“ u kategoriji vodećih svetskih gradova – turističkih destinacija na drugom mestu, odmah iza Izmira u Turskoj, ali ispred Njujorka, govori da gledano na naš region, ili još šire, na Evropu, Beograd ima veliki ugled i značaj kao jedan od lidera za takozvani kratki gradski odmor, city break – izjavio je ovim povodom Miodrag Popovic, direktor Turističke organizacije Beograda.

– Naš glavni grad i Srbija su pokazali da u doba svetske krize izazvane pandemijom, ozbiljnost i spremnost da se poštuju mere za sprečavanje zaraze ali i trenutni proces imunizacije stanovništva, ulivaju poverenje kod potencijalnih gostiju Beograda i Srbije. Naravno, naše promotivne aktivnosti dovele su do toga da se o tome dovoljno zna, ali i da se Beograd prikaze kao dinamičan i primamljiv grad sa atrakcijama, sadržajima i ambijentalnim celinama koje može da ponudi čak i u doba korone – dodao je Popović. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.