Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Berlin Aleksanderplac
Novi filmovi u bioskopima: Berlin Aleksanderplac
Novi filmovi u bioskopima: Berlin Aleksanderplac

Novi filmovi u bioskopima: Berlin Aleksanderplac

Novi filmovi u bioskopima ove nedelje počinju da se prikazuju od četvrtka, 25. februara 2021, a među njima je i „Berlin Aleksanderplac“.

Najnovija filmska adaptacija istoimenog romana Alfreda Doblina, jednog od najvećih književnih dela dvadesetog veka, prikazana je na prošlogodišnjem GeteFestu, online, na platformi Moj OFF.

Ovo je priča o 32-godišnjem Frensisu, koji pokušava da čamcem ilegalno pređe iz Afrike u Evropu, ali doživljava brodolom. Frensis se zaklinje Bogu da će zauvek biti dobar čovek, ako ga ovaj spase. Bog uslišuje njegove molitve: Frensis preživljava i stiže u Nemačku.

Međutim, živeći kao izbeglica bez državljanstva, nije mu nimalo lako da se drži zakletve. Upoznaje dilera Rajnholda (29), i njihovi se životi prepliću, mračno i sudbinski. Rajnhold pokušava da iskoristi Frensisa za svoje ciljeve, a ovaj se dugo opire, samo da bi na kraju ipak popustio – i tako raskida pakt koji je sklopio sa Bogom.

Tek nakon smrti 23-godišnje Mice, u koju je istinski zaljubljen, Frensis shvata da je pogrešio. Vraća se u grad slomljen, ali kao potpuno novi čovek, i radi ono što najbolje zna: ustaje i počinje iz početka.

Originalni naslov i prevod na srpski: Berlin Alexanderplatz / Berlin Aleksanderplac. Početak prikazivanja filma: 25. februar 2021. Dužina trajanja filma: 183 minuta. Država i godina proizvodnje: Nemačka / 2020. Žanr: drama. Uloge: Welket Bungué, Albrecht Schuch, Jella Haase, Joachim Król, Annabelle Mandeng. Reditelj: Burhan Qurbani.

 

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.