Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Šarlatan
Novi filmovi u bioskopima: Šarlatan
Novi filmovi u bioskopima: Šarlatan

Novi filmovi u bioskopima: Šarlatan

Od četvrtka, 11. februara 2021. u domaćim bioskopima prikazivaće se češka biografska drama „Šarlatan“ koja je imala premijeru u Srbiji na Dunav film festu.

U češko-poljsko-slovačkoj produkciji, ovo je priča koja oduzima dah o čoveku nadarenim izuzetnim sposobnostima. Radnja je smeštena u pozadinu događaja totalitarnih pedesetih…

Nagrađivani film je inspirisan životom narodnog iscelitelja Jana Mikolašeka, koji je izlečio na stotine ljudi, i češki je kandidat za Oskara za najbolji strani film.

Bez stručnog medicinskog obrazovanja, Mikolašek je u stanju da dijagnostikuje bolest i izleči je uz pomoć biljaka. Njegov dar koriste ljudi iz svih sfera života, uključujući važne ličnosti kulturnog i političkog života.

Međutim, izvanredne sposobnosti donose i borbu protiv sopstvenih demona, ali i druge nevolje..

Originalni naslov i prevod na srpski: Šarlatán / Charlatan / Šarlatan. Početak prikazivanja filma: 11. februar 2021. Dužina trajanja filma: 118 minuta. Države i godina proizvodnje: Češka, Poljska, Slovačka / 2020. Žanr: drama, biografski. Uloge: Ivan Trojan, Josef Trojan, Juraj Loj, Jaroslava Pokorná. Rediteljka: Agnieszka Holland.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.