Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Undine
Novi filmovi u bioskopima: Undine
Novi filmovi u bioskopima: Undine

Novi filmovi u bioskopima: Undine

Od četvrtka, 18. februara 2021, u domaćim bioskopima prikazivaće se francusko-nemačka drama „Undine“, koji je kod nas ranije prikazan na Slobodnoj zoni.

Da li je potraga za pravom ljubavi u stvari samo mit? Možda se zbog toga glavna junakinja i zove Undine poput vodenih nimfi, mitoloških bića koje se svete svojim ljubavnicima za neuzvraćenu ljubav?

Undine je istoričarka koja radi kao kustoskinja u jednom od muzeja u Berlinu. Nestvarno lepa, zna sve o Humbolt Forumu, a način na koji iznosi svoje znanje o istoriji grada koji je izgrađen na močvari posetiocima muzeja je koliko profesionalan, toliko i graciozan.

Njena stara ljubav Johanes odlazi, i ceo njen svet se raspada. Dani prolaze, a njen pogled dok drži prezentacije luta prema dvorišnom kafeu tražeći da li je on i dalje tu… ili je još tu… ili je opet tu.

Sasvim slučajno upoznaje Kristofa, ronioca na podvodnim istraživanjima. Zaljubljuje se u njega i čini se da novi život za nju tek počinje kada mit o njenom imenu počinje da se razvija.

Za ulogu Undine Pola Bir je osvojila Srebrnog medveda na prošlogodišnjem Berlinalu, a reditelj Kristijan Pecold nagradu FIPRESCI.

Originalni naslov: Undine. Početak prikazivanja filma: 18. februar 2021. Dužina trajanja filma: 91 minut. Države i godina proizvodnje: Francuska, Nemačka / 2019. Žanr: drama. Uloge: Paula Beer, Franz Rogowski, Maryam Zaree, Jacob Matschenz, Anne Ratte-Polle. Reditelj: Christian Petzold.

 

(danubeogradu.rs)