Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Gala koncert u Kolarcu: Amore per sempre
Gala koncert u Kolarcu: Amore per sempre
Gala koncert u Kolarcu: Amore per sempre

Gala koncert u Kolarcu: Amore per sempre

Gala koncert u Kolarcu „Amore per sempre“ održaće sopran Tamara Rađenović, bariton David Bižić i pijanista Đorđe Nešić, 3. aprila 2021. od 19.00.

Jedinstven spoj troje umetnika različitih generacija našeg porekla sa impozantnim biografijama, čuće publika u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, posle nedavnog odlaganja ovog nastupa zbog loše epidemiološke situacije u Beogradu.

Ekskluzivnost umetnika ovaj koncert svrstava u muzički događaj sezone, a zbog velikog interesovanja organizatori (Kaleidoskop Media i Kolarčeva zadužbina) su odlučili da omoguće LIVE STREAM. Informacije o prenosu uživo i načinu pristupa su na OVOM LINKU. https://bit.ly/2QfOvrZ

Na koncertu će biti izvedene poznate arije i dueti iz opera „Figarova ženidba“ (Mocart), „Boemi“ (Pučini), „Lovci na bisere“ (Bize), „Faust“ (Guno), španske i italijanske pesme, kao i klavirska dela Debisija i Rahmanjinova.

Posetioci koji su kupili ulaznice za prethodno zakazani datum održavanja koncerta, potrebno je da ih zamene za novi termin. Radno vreme biletarnice je radnim danima od 15.00 do 20.00.

Mladi sopran Tamara Rađenović, koja je već sa 19 godina nastupala na gala koncertima operske dive Monserat Kabalje, povešće nas sa baritonom Davidom Bižićem na uzbudljivo muzičko putovanje uz klavirsku pratnju pijaniste Đorđa Nešića.

Ova 25-godišnja umetnica živi i radi u Londonu odakle gradi svoju svetsku karijeru. Pre tri godine je diplomirala solo pevanje na prestižnoj muzičkoj akademiji Royal College of Music u Londonu. Ona je prva i jedina umetnica sa prostora bivše Jugoslavije koja je primljena na odsek solo pevanja na ovom prestižnom muzičkom konzervatorijumu.

Bariton David Bižić je jedan od najpriznatijih srpskih operskih pevača u svetu. Nastupa u najvećim svetskim operskim kućama, a ove godine se navršava njegova osma sezona u Metropoliten operi kao gosta soliste sa preko 40 otpevanih predstava. David Bižić je poslednji nastup u Srbiji imao pre 10 godina.

Umetnost srpsko-američkog pijaniste Đorđa Nešića opisuje se kao „smela“, „osećajna“ i „suptilno virtuozna“. Njegova karijera uključuje resitale, koncerte i kamerno muziciranje. Izvodi muzički repertoar koji proučava savremene društvene probleme i promociju ljudskih prava širom sveta. Redovni je profesor na Univerzitetu u Pitsburgu i član Umetničke globalne fondacije u Ženevi. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.