Naslovna » Turizam » Kako su Beograđani u toku pandemije otkrili lepote u okolini svog grada
Beograđani otkrili lepote u okolini svog grada
Beograđani otkrili lepote u okolini svog grada

Kako su Beograđani u toku pandemije otkrili lepote u okolini svog grada

Od kako je počela pandemija, Beograđani su iznenada pokazali interesovanje za iznajmljivanje vikendica, kuća, vila i apartmana u okolini Beograda.

Zbog nemogućnosti putovanja u inostranstvo, svi smo počeli da istražujemo lepote naše zemlje. A Beograd, kao najmnogoljudniji i najveći grad u Srbiji, prepun je neotkrivenih turističkih potencijala i obiluje mnoštvom bogatih ponuda u svojoj okolini. Čest je primer da sami njegovi stanovnici nisu svesni lepota koje se nalaze nadomak naselja u kojima žive.

Vikendica kao lek za dušu

Vila Krila
Vila Krila

Bilo da se u Beogradu nalazite sa leve ili desne obale Save ili Dunava, možete pronaći širok asortiman ponuda vikendica u blizini. Svaka vikendica i apartman su luksuzno opremljeni kako bi omogućili svojim gostima kvalitet odmora kakav zaslužuju. U njima se može pronaći sopstvena egzotična oaza za beg iz grada, a ipak ostati u Srbiji.

Neke od prednosti kraćih odmora su i to da se oni lakše planiraju, kraće traju pripreme za put, možete ih organizovati više puta godišnje i samim tim imate više odlazaka koje sa nestrpljenjem očekujete i kojima se radujete.

Vila Dijana, Baćevac
Vila Dijana, Baćevac

Vlasnik portala weekendica.com, Stevan Sremac, govori o velikom broju zanimljivih vikendica koje možete iznajmiti:

– Bilo da želite moderne kuće, potpuno luksuzno opremljene, ili rustične kuće uklopljene u prirodni ambijent, bićete oduševljeni mogućnošću izbora najboljeg objekta za vas. Često nam se vraćaju isti ljudi, koji traže istu kuću, zato što ne žele da ekperimentišu, jer su prezadovoljni sa time šta ovi objekti imaju da ponude. Svaka od ovih kuća ima sopstveno dvorište, sa savršeno uređenim travnjacima, raznorazne aktivnosti, kao što su bazeni – od kojih se neki greju i u zimskom periodu, roštilja, ležaljki, različitih pogodnosti za malu decu, kao što su tramboline, tobogani, igračke na otvorenom…

Unutrašnjosti kuća, dodaje Sremac, adaptirane su po poslednjim trendovima, većina može da ugosti 10 i više osoba istovremeno.

– Potpuno opremljene kuhinje, prostrani dnevni boravci gde možete uživati sa vašim dragim osobama, a u hladnim danima možete uživati u čaroliji ambijenta sa kaminom koji će vam upotpuniti doživljaj zimske idile. Svaka vikendica ima najsavremenije uređaje, smart TV sa kablovskim kanalima, klima uređaje, Wi Fi. Na ovakav odmor možete povesti sa sobom i vaše kućne ljubimce da uživaju sa vama. Zbog pažljivog izbora naših vikendica, nismo do sada imali nezadovoljnog klijenta, naprotiv, svi se vraćaju i pitaju za objekte u kojima su već boravili – zaključuje Stevan Sremac sa portala weekendica.com.

Splavovi na Savi

Lux House Ada
Lux House Ada

Kada govorimo o kraćem odmoru ne možemo propustiti i neverovatne splavove na Savi koje predstavljaju posebnu oazu za uživanje.

Imaćete utisak boravka u prirodi, a ustvari ćete biti na nekoliko stotina metara od gradske vreve. Splavovi pružaju sav komfor kao i vikendice, a odišu posebnim šarmom boravka na vodi. Najlepše zalaske sunca doživećete upravo na ovakvim mestima.

Zato ne čekajte godišnji odmor, raspust ili državne praznike, već što pre potražite vaše idealno mesto za stvaranje nezaboravnih trenutaka sa dragim osobama.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.