Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Koncert ansambla Holland Baroque u Kolarčevoj zadužbini
Ansambl Holland Baroque (foto: Wouter Jansen)
Ansambl Holland Baroque (foto: Wouter Jansen)

Koncert ansambla Holland Baroque u Kolarčevoj zadužbini

Ugledni svetski ansambl Holland Baroque održaće koncert u sredu, 17. marta 2021. od 19.00, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Na osnovu donetih mera Kriznog štaba o suzbijanju pandemije virusa korona, otkazuje se koncert Holandskog i Beogradskog baroka planiran za sredu 17. mart u Kolarčevoj zadužbini. Kupljene ulaznice mogu da se vratiti na blagajni Kolarca 17. marta od 17.00 do 20.00.

Ovaj ansambl nastupiće u srpskoj prestonici sa Beogradskim barokom u organizaciji CEBEF-a.

Uz pridržavanje svih epidemioloških mera, u okviru serije koncerata „Evropa u gostima 2021“, publika će imati jedinstvenu priliku da čuje program pod nazivom „Mundus inversus“, koji donosi presek žanra italijanskog instrumentalnog koncerta 17. i 18. veka, u širokom rasponu od „končerta grosa“, preko „virtuoznog koncerta“ do „rokoko“ stila.

Holland Baroque prvi put nastupa u Beogradu i sa Beogradskim barokom, što je inicirala Katarina Aleksić, koja je član oba ansambla, u Srbiji i Holandiji.

Holandski sastav, koji predvode sestre bliznakinje, čembalistkinja Tineke Stenbrink i violinistkinja Judit Stenbrink, uživa reputaciju jednog od najboljih ansambala za baroknu muziku u Evropi. Holland Baroque redovno sarađuje sa vodećim evropskim umetnicima, a ističe se inovativnim programima i nekonvencionalnim pristupom koji briše granice između žanrova i epoha.

Spoj dva izvanredna ansambla za baroknu muziku garantuje jedinstveni muzički doživljaj.

Ulaznice za ovaj koncert se mogu nabaviti na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 600 dinara.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.