Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Konkurs za izradu najbolje optičke iluzije
Konkurs za izradu najbolje optičke iluzije (ilustracija: Pixabay)
Konkurs za izradu najbolje optičke iluzije (ilustracija: Pixabay)

Konkurs za izradu najbolje optičke iluzije

Konkurs za izradu najbolje optičke iluzije pokrenuli su Fakultet savremenih umetnosti i Muzej iluzija iz Beograda u okviru međuinstitucionalne saradnje.

U vreme pandemije ustanove kulture i obrazovne ustanove širom sveta podstaknute su da tragaju za novim formama umetnosti i da zajednički stvore uslove za umetničku produkciju. Sledeći upravo trend kolaborativnih praksi između institucija, Muzej iluzija i FSU konstruktivno i odgovorno pružili su šansu mladima da prijavom na konkursu za izradu najbolje optičke iluzije iskažu svoju kreativnost i trasiraju put ka budućnosti.

Pored ostalog, studenti Fakulteta savremenih umetnosti biće u prilici da eksperimentišu sa formom optičke iluzije uz profesionalnu mentorsku podršku, a najbolji radovi i njihovi autori biće medijski promovisani.

Pobedničke iluzije postaće deo bogatog iluzionističkog asortimana Muzeja iluzija, koji je deo najvećeg muzejskog franšiznog lanca na svetu.

Ovo je tek početak podrške i afirmacije mladim umetnicima koje će FSU i Muzej iluzija zajednički sprovoditi.

„Sigurni smo se da će zajednička saradnja pomoći studentima umetnosti u Srbiji da kreativno premoste period koji je zbunio i promenio ceo svet tako što će izaći izvan svojih okvira“, piše u zajedničkom saopštenju dve institucije povodom ovog konkursa.

Više informacija potražite na OVOM LINKU.

(danubeogradu.rs)