Naslovna » BG svaštara » Književnost » Laguna: Narodne priče i umotvorine za decu
Laguna: Narodne priče i umotvorine za decu
Laguna: Narodne priče i umotvorine za decu

Laguna: Narodne priče i umotvorine za decu

Najlepše „Narodne priče i umotvorine za decu“ od 11. marta 2021. mogu da se kupe u knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca kao i online.

Priče su neophodne i deci i roditeljima. Deci – da bi razumela svet oko sebe, roditeljima – da ne zaborave ono što je vredno u životu. Svaka od ovih priča u novoj Laguninoj knjizi je pravi dragulj u kruni našeg nasleđa.

Od davnina ljudi veruju u snagu reči, u mudrost koja je utisnuta u njih i u melodiju koju nose. Nekada su ovi kratki oblici bili i čuvari znanja, i otkrivalice sveta oko nas, i vežbe za oštrenje uma, i zabavno ispunjavanje dokolice.

Namenjena onima koji čitaju deci, ali i deci koja razumeju pročitano, ovo je razigrana knjiga satkana od najfinijih niti iz naše tradicije: priče, poslovice, razbrajalice, brzalice, zagonetke, pitalice, narodna verovanja, kazivanja u stihu.

„Svet je najbolja škola“, „Od znanja ne boli glava“, „Po delu se čovek poznaje“, samo su neke od poslovica koje se prenose vekovima.

Knjiga „Narodne priče i umotvorine za decu“ štampana je ćiriličnim pismom u luksuznom izdanju – u tvrdom povezu, velikom formatu, sa fantastičnim ilustracijama.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.