Naslovna » Izlasci » Izložbe » Muzej bicikala i pop kulture „20 cola“ – prvo predstavljanje
Muzej bicikala i pop kulture "20 cola" - prvo predstavljanje
Muzej bicikala i pop kulture "20 cola" - prvo predstavljanje

Muzej bicikala i pop kulture „20 cola“ – prvo predstavljanje

U petak, 2. aprila 2021. od 19.00, u UK „Stari grad“ po prvi put će se predstaviti Muzej bicikala i pop kulture „20 cola“ sa svojom izložbom.

Projekat „20 Cola“ proistekao je iz ljubavi prema nekim starim i dobrim vremenima druge polovine 20. veka gde je u životima mladih bicikl zauzimao jednu od najvažnijih uloga u njihovom odrastanju kroz zabavu i sport.

Ideja ovog muzeja je da predstavi publici taj živopisni svet mladih i njihovih dvotočkaša kroz raskoš dizajna bicikala tog doba i neodvojivu vezu sa pop kulturom uopšte, koja je kroz muziku, film, modu, sport i razvoj video igara nemerljivo uticala na tadašnji kvalitet života.

U prostorijama popularnog „Parobroda“ biće izloženo oko 70 eksponata, od toga preko 30 različitih modela bicikala i drugih vozila na pedale iz perioda između 1940. i 1990. godine. Pored bicikala, biće predstavljeni i eksponati vezani za pop kulturu druge polovine 20. veka kao što su stare konzole video igara, retro računari i igračke…

Izložba je prvo veliko predstavljanje rada Muzeja „20 cola“ i deo je velike donatorske kampanje usmerene ka obezbeđivanju fondova za izložbeni prostor koji bi omogućio nesmetani rad ovog jedinstvenog muzeja u našoj zemlji i regionu.

Muzej bicikala i pop kulture „20 cola“ moći će da se poseti u Kapetan Mišinoj 6a do 21. aprila 2021. godine. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.