Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Duša
Novi filmovi u bioskopima: Duša
Novi filmovi u bioskopima: Duša

Novi filmovi u bioskopima: Duša

Prva Diznijeva i Piksarova sinhronizovana animacija ove godine „Duša“ prikazivaće se u bioskopima od četvrtka, 4. marta 2021.

Za prestižnu nagradu Zlatni globus Udruženje stranih novinara u Holivudu nominovalo je diznijevu animaciju „Duša“ u dve kategorije – za Najbolju animaciju i za Najbolju originalnu muzičku partituru.

Proslavljeni Pit Dokter, dobitnik dva Oskara, reditelj je filma koji govori o tome šta svakog čoveka čini jedinstvenim.

Džo je učitelj muzike koji dobija šansu i retku životnu priliku da svira u najboljem džez klubu u gradu. Međutim, jedan mali nesmotren korak odvešće ga sa ulica Njujorka u neobično okruženje, fantastično mesto gde nove duše dobijaju svoju ličnost, neobične navike i interese pre nego što se pojave i dođu na Zemlju.

Odlučan da se vrati svom životu na Zemlji, Džo se udružuje sa Dušom 22, koja nikad nije razumela privlačnost ljudskog iskustva. Dok Džo očajnički pokušava da joj pokaže šta je to lepo u vezi sa življenjem, uspeva i sam donekle da otkrije odgovore na neka važna životna pitanja.

Glumac Hadži Nenad Maričić koji je dao glas glavnom liku, ističe da je ovo bez sumnje jedan od najlepših projekata u kojem je učestvovao:

– Veoma sam ponosan na to, jer je u pitanju Diznijev film koji nam ovog puta donosi nešto zaista, sasvim drugačije. Dok sam davao glas tom džez muzičaru iščekivao sam sa nestrpljenjem kako će se njegova sudbina završiti. I stariji i mlađi biće veoma dirnuti porukom koju šalje ova priča, a ona rekao bih ovako glasi: „Ne čekaj da ti život nudi šanse. Stvaraj ih sam… jer život je divan, ali brzo prolazi“.

Originalni naziv i prevod na srpski: Soul / Duša. Početak prikazivanja filma: 4. mart 2021. Dužina trajanja filma: 107 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2020. Žanr: animirani, porodični, avantura. Sinhronizacija: Hadži Nenad Maričić, Jelena Trkulja, Dubravko Jovanović, Milena Predić, Sofija Maričić. Reditelji: Pete Docter, Kemp Powers.

 

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.