Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Stela
Novi filmovi u bioskopima: Stela
Novi filmovi u bioskopima: Stela

Novi filmovi u bioskopima: Stela

Posle premijere na 16. Kids festu, film „Stela“ reditelja Stojana Vujičića od četvrtka, 1. aprila 2021, prikazivaće se u domaćim bioskopima.

Film snimljen u srpsko-makedonskoj koprodukciji je delo o teškom i kompleksnom odnosu između jedanaestogodišnjeg Nikole i njegove okoline.

Nakon očajničkog pokušaja da probudi pažnju svojih roditelja, dečak beži od kuće. Pas šarplaninac Stela jedina je koja može da nađe put do njegovog srca i vrati mu veru u život.

„Stela je film o istini, jednoj, jedinstvenoj i nepromenljivoj kategoriji. Ovo je film o svim onim stvarima koje olako zaboravljamo, a koje nam mogu ukazati da smo vredni ljudi“, rekao je reditelj Vujičić dodajući: „Ukoliko bih sve mogao da stavim u jednu rečenicu – Stela je film o nadi koju bi trebalo imati. Imam sam potrebu da ispričam priču o nadi kakvu sam iskusio i doživeo u svom životu“.

U ovom veoma zapaženom filmu na mnogim festivalima, iskazan je možda jedan od najvećih konflikta našeg modernog vremena – međusobno neprihvatanje i nerazumevanje, posebno u porodičnim odnosima.

Originalni naziv filma: Stela. Početak prikazivanja filma: 1. april 2021. Dužina trajanja filma: 91 minut. Države i godina proizvodnje: Srbija, Makedonija / 2019. Žanr: drama, porodični. Uloge: Dejan Lilić, Toni Mihajlovski, Petar Manić, Simeon Dameski, Hristina Popović. Reditelj: Stojan Vujisić.

 

(danubeogradu.rs)