Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » Portal eUprava: Nove usluge vezane za vakcinisanje protiv COVID-19
Portal eUprava: Nove usluge vezane za vakcinisanje protiv COVID-19
Portal eUprava: Nove usluge vezane za vakcinisanje protiv COVID-19

Portal eUprava: Nove usluge vezane za vakcinisanje protiv COVID-19

Na portalu eUprava od danas su dostupne nove usluge vezane za vakcinisanje protiv COVID-19 Propušten termin za vakcinaciju i Potvrda o vakcinaciji.

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, tim povodom, u saopštenju navodi da, ukoliko je neko bio sprečen da dođe na vakcinaciju i propustio svoj termin, jednostavnim popunjavanjem upitnika može podneti zahtev za dobijanje novog termina.

Ova usluga je namenjena isključivo građanima koji su dobili poziv za vakcinaciju (SMS i imejl) i nisu mogli da se pojave u predviđenom terminu.

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović objasnio je da oni koji su propustili svoj termin za vakcinaciju treba da putem usluge Propušten termin za vakcinaciju iskažu ponovo interesovanje popunjavanjem svih obaveznih polja kako bi dobili novi termin.

Ova usluga daje mogućnost da odaberete da li želite da vam eUprava zakaže bilo koji termin ili da postavite datum posle koga možete da primite vakcinu. Kako bi neko koristio ovu uslugu nije potrebno da bude registrovan korisnik portala eUprava, objasnio Jovanović.

On je ukazao na to da se sve više građana obraća Kancelariji za IT i eUpravu kako bi dobili potvrdu o izvršenoj vakcinaciji protiv COVID-19 na imejl, pa je zbog toga izrađena i usluga Potvrda o vakcinaciji, koju mogu koristiti registrovani korisnici portala eUprava.

Po njegovim rečima, potrebno je da se građani prijave na portal eUprava svojim nalogom, da odu na uslugu „Potvrda o vakcinaciji“, nakon čega će se klikom na zeleni taster „Pokreni uslugu“ pojaviti polja koja je potrebno popuniti.

Nakon što popunite JMBG i imejl na koji želite da vam se potvrda pošalje, kliknite na taster „podnesi zahtev“. Za nekoliko minuta potvrdu ćete dobiti na imejl. Ovu potvrdu možete poručiti i za članove svoje porodice, rekao je on. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.