Naslovna » Izlasci » Akcije » 73. Dan nezavisnosti Izraela biće obeležen i u Beogradu
Dan nezavisnosti Izraela: Niv Sheinfeld i Oren Laor (foto: Gadi Dagon)
Dan nezavisnosti Izraela: Niv Sheinfeld i Oren Laor (foto: Gadi Dagon)

73. Dan nezavisnosti Izraela biće obeležen i u Beogradu

U sredu, 21. aprila 2021. od 18.00, u centru Beograda biće obeležen 73. Dan nezavisnosti Izraela predstavom na otvorenom i svetlosnom instalacijom.

Izraelski koreografski dvojac, Niv Sheinfeld i Oren Laor, na platou ispred KCB-a u prostoru fontane, izvešće plesnu predstavu „Dvosoban stan“ (Two Room Apartment). Posle plesnog performansa, beogradskoj publici biće predstavljena svetlosna instalacija vizuelnog umetnika Izvanrednog Boba.

Predstave dvojice koreografa iz Izraela, u kojima su oni i autori i izvođači, nose osobenu estetiku ispunjenu humorom i preispitavnjem svakodnevnih rutina. Njihovi performansi na kraju uključuju i publiku kao izvođača koja tokom predstave preispituje svoje sopstvene živote. Niv i Oren po prvi put gostuju u našoj prestonici, a svoje koreografije izvode širom sveta u parkovima, na trgovima i drugim javnim prostorima koji predstavljaju novu tendenciju izvođenja, sa znatnom višim stepenom interaktivnosti u odnosu na tradicionalnu pozorišnu scenu.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

– U vreme pandemije kada je veliki broj umetnika i u zemlji i svetu morao da preispita drugačije i nove komunikacije sa publikom, želja mi je bila da uz podršku Ambasade Izraela u Srbiji publici predstavimo umetnički rad koji komunicira na drugačiji način i sa publikom i prostorom izvođenja ovog umetničkog performansa – ističe Aleksandar Ilić, v. d. direktora Kulturnog centra Beograda, koji je organizator događaja.

Instalacija Izvanrednog Boba, poznatog srpskog dizajnera svetla i nagrađivanog vizuelnog umetnika, dočaraće svu raznolikost i živost savremene izraelske kulture.

Prisustvo događaju je besplatno. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.