Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Avishai Cohen Trio konačno u Beogradu
Avishai Cohen (foto: Andreas Terlaak)
Avishai Cohen (foto: Andreas Terlaak)

Avishai Cohen Trio konačno u Beogradu

Avishai Cohen Trio nastupiće konačno u Beogradu, u susret predstojećem Svetskom danu džeza (30. april), u petak, 23. aprila 2021. od 19.00.

Jedan od najslavnijih džez kontrabasista našeg doba nastupiće u Kombank dvorani, po treći put u Beogradu, a to će biti i treći pokušaj organizatora iz Doma omladine Beograda da ostvare ovu ideju: koncert sa ovim muzičarima prvobitno je bio najavljen za april, a potom za decembar 2020. godine, kao BDŽF program plus. Oba puta je odložen zbog nepovoljnih epidemioloških okolnosti i poteškoća sa međunarodnim putovanjima.

Ulaznice su u prodaji na Ticket Vision blagajni u Domu omladine Beograda, po ceni od 1.600, 2.200 i 2.500 RSD. Posetioci koji imaju ulaznice kupljene za ranije najavljene termine koncerta Avišaj Koen Trija (27. aprila 2020. i 16. decembra 2020) moraju ih zameniti za ulaznice sa novim terminom koncerta (23. aprila 2021).

Ulaz na koncert biće moguć samo sa ulaznicama sa novim datumom, a zamena se može izvršiti na Ticket Vision Blagajni u Domu omladine Beograda, najkasnije do 22. aprila 2021.

Avishai Cohen Trio: Arvoles

Izraelski kontrabasista, pevač i kompozitor Avišaj Koen (Avishai Cohen; 1970, Kabri, Izrael) spada među džez zvezde koje je domaća javnost upoznala na Beogradskom džez festivalu još kada su još bile u usponu.

Na predstojećem beogradskom koncertu predstaviće nam svoj novi, sedamnaesti po redu, album „Arvoles“.

Avishai Cohen Trio predstavlja uvek imena na koja treba obratiti pažnju.

Na klaviru je Elčin Širinov, inicijalno samouk, kasnije učenik Vagifa Sadikova, Erona Goldberga, Kevina Hejsa i Žana Mišela Pilka. Od sredine dvehiljaditih ostvario je solidnu karijeru na evropskoj sceni kao lider jednog džez sastava.

Za bubnjevima će biti Noam David, Avišajev školski drug, kreativni virtuoz čiji je stil sviranja ne samo oplemenio nastupe trija, nego i uticao na eksplozivan razvoj džez scene u Izraelu.

(danubeogradu.rs)