Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Barock Party u Kolarčevoj zadužbini
Barock Party u Kolarčevoj zadužbini (foto: Milan Bašić)
Barock Party u Kolarčevoj zadužbini (foto: Milan Bašić)

Barock Party u Kolarčevoj zadužbini

U četvrtak, 15. aprila 2021. od 19.00, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbini biće održan koncert klasične muzike pod nazivom „Barock Party“.

Troje proslavljenih srpskih umetnika Tamara Stefanović (klavir), Katarina Jovanović (sopran) i Ljubiša Jovanović (flauta), interpretiraće dela majstora baroka, Baha, Skarlatija, Ramoa i Kuprena.

U teškim vremenima pandemije umetnici žele da, u bezbednim uslovima Kolarčeve zadužbine, ožive nezamenljivi kontakt između umetničke muzike i njenih poklonika.

Pijanistkinja Tamara Stefanović nastupa u najpoznatijim svetskim koncertnim dvoranama, a njen bogati repertoar obuhvata dela od baroka do savremene muzike. Ona je gostujući profesor na Kraljevskoj akademiji za muziku u Londonu.

Vanredni profesor solo pevanja na FMU u Beogradu, Katarina Jovanović, pobedom na konkursu Montserrat Caballé širom otvorila je vrata međunarodne karijere. Prvi koncert je održala na Kolarcu. Pleni pažnju ljubitelja muzike širom sveta, a 2014. godine proglašena je za Viteza umetnosti i književnosti od strane Ministarstva kulture Francuske.

Redovni profesor flaute na FMU u Beogradu, Ljubiša Jovanović, umetnički je rukovodilac Lola klasik ansambala i Dečije filharmonije, osnivač i predsednik festivala BUNT i orkestra Kamerata Serbika. Spada u umetnike bogatih i raznovrsnih aktivnosti u Srbiji i inostranstvu, a održao je više od 1.500 koncerata. Na Kolarcu je nastupio više od sto puta.

Koncert „Barock Party“ će biti održan u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama. Cena ulaznica je 500 dinara. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.