Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Beogradska filharmonija: Premijerni koncerti kamerne muzike
Beogradska filharmonija: Premijerni koncerti kamerne muzike (foto: Nemanja Jovanović)
Beogradska filharmonija: Premijerni koncerti kamerne muzike (foto: Nemanja Jovanović)

Beogradska filharmonija: Premijerni koncerti kamerne muzike

Beogradska filharmonija najavljuje koncerte kamerne muzike u četvrtak i petak, 15. i 16. aprila 2021. od 19.00, u Sali BGF (Studentski trg 11).

Nastupiće petoro filharmoničara koji će premijerno izvesti „Kvintet“ Žana Krasa, a na programu su još dela Ibera i Mocarta.

Flautistkinja Ana Kaličanin, violinistkinja Miljana Popović Materni, violistkinja Ivana Uzelac, violončelista Pavle Popović i harfistinja Milana Zarić nastupaju prvi put zajedno i premijerno izvode „Kvintet“ francuskog kompozitora Žana Krasa, koji je napisan 1930. godine. „Kvintet“ je plesnog karaktera i posebno je interesantno prisustvo harfe što nije toliko uobičajeno u kamernoj muzici.

– U ovoj neobičnoj sezoni ima dobrih iznenađenja – nas petoro koji sviramo tolike godine u orkestru, sada prvi put imamo priliku da nastupamo u okviru kvinteta. Radujemo se drugačijem muzičkom druženju kao i koncertnim danima kada sa našom publikom delimo muziku i sreću – kaže Miljana Popović Materni.

Pored Krasove kompozicije, publika će imati priliku da čuje Iberov „Trio za flautu, violinu i harfu“, koji evocira atmosferu Pariza prve polovine 20. veka, kao i Mocartov „Kvartet za flautu, violinu, violu i violončelo“.

(danubeogradu.rs)