Naslovna » Izlasci » Pozorište » Cirkusfera u Bitef teatru: Gostuju mladi umetnici i trupe iz Evrope
Cirkusfera u Bitef teatru: Gostuju mladi umetnici i trupe iz Evrope
Cirkusfera u Bitef teatru: Gostuju mladi umetnici i trupe iz Evrope

Cirkusfera u Bitef teatru: Gostuju mladi umetnici i trupe iz Evrope

U organizaciji udruženja Cirkusfera, 24. aprila 2021. od 19.00, u Bitef teatru će gostovati mladi umetnici i trupe iz Španije, Francuske i Švedske.

Projekat je osmišljen je kao platforma evropskih kulturnih organizacija iz područja savremene cirkuske umetnosti sa ciljem prepoznavanja perspektivnih i inovativnih cirkuskih autora.

Duga iskra

  • Kompanija: OLGA_analognicirkus / Španija-Francuska
  • Disciplina: trapez / žongliranje / analogna muzika uživo
  • Uzrast: 10+
  • Trajanje: 40 minuta
  • Koncept i izvođenje: Katalina Aguajo i Alehandro Dutra

Služeći se žongliranjem, vazdušnim akrobacijama na trapezu, plesom i muzikom koju sami kreiraju na sceni, autori predstave se bave pitanjem identieta i doživljajem sopstva „milenijumske generacije“. „Duga igra“ je vizuelni i akustični podzemni svet skriven iza maske svakodnevice, portal za beg kroz koji prolaze naši snovi i strahovi.

To je milenijumski hram u kom možemo proslaviti grešku i otvoriti prostor ljudske krhkosti. Žice, softver, cipele sa visokim potpeticama i brada. Tela se naprežu pod igrom svetlosti i zvuka, političkim govorima, mobilnim telefonima i pop ikonama. Uoči apokalipse, „Duga igra“ istovremeno odaje počast i kritikuje generaciju novog milenijuma.

Između mene i teškog mesta

  • Umetnik: Hugo Bergman, Švedska
  • Disciplina: Akrobatski točak / Cyr Wheel
  • Trajanje: 30 minuta
  • Uzrast: 13+

Naslov projekta „Između mene i teškog mesta“ potiče od engleske izreke „između kamena i teškog mesta“ koja opisuje stanje nedoumice, teškog izbora. Takođe opisuje i „teško mesto“ kao komplikovanu situaciju.

Ova predstava odaje počast prirodi u njenom primitivnom obliku. Hugo Bergman nas vodi kroz sirov, hladan i bezvremenski svet, istražujući „senzaciju prirode“ kao i osećaj samoće, bespomoćnosti i ogoljenosti koje donosi.

Svojim umetničkim rečnikom, inspirisan jednostvanim i malim stvarima, ovaj samouki cirkuski umetnik na sceni deli svoje viđenje savremenog cirkusa.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.