Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Guarnerius: Dvadeseet odabranih – Strahinja Radoičić, flautista
Guarnerius: Dvadeseet odabranih - Strahinja Radoičić, flautista
Guarnerius: Dvadeseet odabranih - Strahinja Radoičić, flautista

Guarnerius: Dvadeseet odabranih – Strahinja Radoičić, flautista

Talentovani mladi muzičar, flautista Strahinja Radoičić, nastupiće u Ustanovi Guarnerius (Džordža Vašingtona 12) u petak, 23. aprila 2021. od 19.00.

Uz klavirsku saradnju Meri Bojić-Radojčić izvešće dela J. S. Baha, T. Takemicua, P. Hindemita, G. F. Telemana i K. Rajnekea.

Ulaz slobodan, broj mesta ograničen, a u skladu s preporučenim merama bezbednosti obavezno je nošenje zaštitnih maski. Rezervacije su obavezne: info@guarnerius.rs, 069/3612-038.

Organizatori, Ustanova Gvarnerius i Dom omladine Beograda, priređuju ovaj koncert u okviru ciklusa „Dvadeset odabranih“, u okviru kog će, na dvadeset koncerata tokom 2021. godine, nastupiti mladi umetnici klasične muzike iz cele Srbije, po izboru selektora Jovana Kolundžije, našeg proslavljenog violiniste.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Strahinja Radoičić (Beograd, 2000), svira flautu od svoje sedme godine i trenutno je student III godine osnovnih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Tokom školovanja usavršavao se na nekoliko majstorskih kurseva.

Izuzetne uspehe ostvario je na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a nastupao je na mnogobrojnim koncertima kao solista i kao član kamernih i orkestarskih ansambala. (danubeogradu.rs)