Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » KCB – Koncerti u Galeriji: Muzički program u maju 2021.
KCB - Koncerti u Galeriji: Nebojša Maksimović
KCB - Koncerti u Galeriji: Nebojša Maksimović

KCB – Koncerti u Galeriji: Muzički program u maju 2021.

Muzički program Kulturnog centra Beograda (KCB) u maju 2021. čine koncerti renomiranih domaćih muzičara koji se održavaju u Galeriji Artget.

Arije i klavir u četiri ruke

Odmah nakon praznika, u utorak, 4. maja, sopran Nataša Tasić Knežević, solistkinja opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, i aktivistkinja i pijanista Saša Knežević, prirediće praznični koncert za beogradsku publiku, sa programom koji čine solo pesme i arije iz zarzueli španskih kompozitora.

Narednog ponedeljka, 10. maja, predstaviće se mladi pijanisti Andrijana Božić i Andrej Cincarević, koji su kao klavirski duo održali zapažene koncerte u Galeriji SANU i kripti Crkve Sv. Marka tokom 2020. godine. Između ostalog, u Galeriji Artget izvešće „Danse macabre“ Kamija Sen-Sansa, u transkripciji za klavir četvororučno i na taj način istaći stotu godišnjicu od smrti ovog istaknutog francuskog kompozitora.

Žene u muziciZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Festival Žene u muzici, posvećen promociji stvaralaštva žena kompozitora koji je pokrenula profesorka Vojna Olivera Nešić, održaće se ove godine 18. put.

Jedan od koncerata festivala biće održan u Galeriji Artget u ponedeljak, 17. maja, čime će biti nastavljena dugogodišnja saradnja KCB-a i udruženja Žene u muzici iz Kragujevca.

Maksimović i Tešenji Kovačevski – Raić

Tradicionalni nastup pijaniste Nebojše Maksimovića u Kulturnom centru Beograda ove godine će se održati u ponedeljak, 24. maja, a program čine čuvena svita Modesta Musorgskog „Slike sa izložbe“ u aranžmanu Vladimira Horovica, kao i dela Franca Lista, „Mefisto valcer“, „Balada“ i „Skerco i marš“.

Poslednjeg dana maja meseca, nastupiće Katarina Tešenji Kovačevski, zamenica koncertmajstora Simfonijskog orkestra RTS, i Dragana Raić, klavirska saradnica na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.