Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert u Akademiji 28: Oleg Kireyev Quartet – Jazz Classic
Oleg Kireyev u Akademiji 28
Oleg Kireyev u Akademiji 28

Koncert u Akademiji 28: Oleg Kireyev Quartet – Jazz Classic

U Velikoj sali Akademije 28 (Nemanjina 28), u četvrtak, 29. aprila 2021. od 19.00, nastupiće popularni Oleg Kireyev Quartet.

Publici će se predstaviti svetski poznati ruski saksofonista Oleg Kireyev, bubnjar Uroš Stamenković, kontrabasista Branko Marković i pijanista Milovan Paunović.

Koncert pod nazivom „Jazz Classic“ je projekat koji sadrži osam džez standarda velikana poput Bernija Milera, Erola Garnera, Džeroma Kerna i drugih u autentičnom aranžmanu Rusa i jedinstvenom izvođenju ovog kvarteta.

Oleg Kireyev prvi je ruski muzičar koji je ukombinovao etno-džez motive sa narodnim instrumentima svog rodnog kraja. Rođen u Baškiriji, predstavlja muzičko nasleđe dve različite kulture – evropske i azijske.

Pod uticajem tradicionalnog i latinoameričkog džeza, afričkih ritmova i azijske etno muzike, stvorio je autentičan stil i proslavio se sviranjem različitih muzičkih žanrova. Objavio je petnaestak albuma i nastupao na poznatim svetskim džez festivalima.

Domaća publika imala je prilike da ga sluša i na Nišville jazz festivalu 2016. godine, kada je nastupio sa svojim bendom Orlan Jazz, a početkom 2020. godine organizovao je koncertni projekat u saradnji sa Vasilom Hadžimanovim.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije broj mesta je ograničen. Obavezna je maska i dezinfekcija ruku na ulazu. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.