Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Krizni štab: Povratak u škole starijih osnovaca i srednjoškolaca
Krizni štab: povratak u škole (foto: Pixabay)
Krizni štab: povratak u škole (foto: Pixabay)

Krizni štab: Povratak u škole starijih osnovaca i srednjoškolaca

Krizni štab je doneo odluku da se od ponedeljka, 19. aprila 2021. učenici starijih razreda osnovnih škola i srednjoškolci vrate u školske klupe.

Epidemiolog i član Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 Predrag Kon izjavio je, posle sednice Kriznog štaba, da će oni pohađati nastavu po modelu od 1. septembra, dakle po smenama, sa manje učenika u odeljenjima, uz obavezu nošenja maski.

Takođe, odlučeno je da se kao podrška turizmu izjednači cena PCR testova u Srbiji za naše državljane i strance, koji su do sada plaćali 18.000 dinara, a koja će od sada za sve biti 9.000 dinara, koliko je do sada važila za građane Srbije.

Što se tiče Beogradskog maratona u junu, odlučeno je da može da se počne sa pripremama za takmičarski deo, a da li će maraton biti održan zavisiće od situacije u to vreme.

Zaključeno je da druge mere ostaju na snazi, kao što je i do sada bilo, a iako je „epidemijska situacija je izašla iz vanredne“, ocenjena je kao „nepovoljna“.

Što se tiče situacije na intenzivnim negama, pored velikog broja pacijenata, zabeležen je i veći broj otpusta od prijema.

Nije bilo rasprave o merama bezbednosti tokom Uskrsa, ali je najverovatnije da će Krizni štab uputiti apel da se izbegavaju kontakti. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.