Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Nove mere bezbednosti koje važe od 5. aprila 2021.
Mere bezbednosti i vakcinacija (foto: Milan Miljević)
Mere bezbednosti i vakcinacija (foto: Milan Miljević)

Nove mere bezbednosti koje važe od 5. aprila 2021.

Nove mere bezbednosti, koje je Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 predložio ranije važe od 5. aprila 2021. godine.

Svi objekti i ustanove kojima je rad dozvoljen, imaju jedinstveno dozvoljeno radno vreme od 6.00 do 22.00.

Ugostiteljskim objektima sa baštom dozvoljen je rad isključivo na otvorenom, uz poštovanje svih epidemioloških mera, koje između ostalog podrazumevaju najviše petoro ljudi za istim stolom uz obavezan razmak od dva metra između stolova.

Zabranjeno je izvođenje scensko-muzičkog programa (živa muzika u baštama). Kafići i restorani i dalje mogu vršiti šaltersku prodaju hrane i pića (bez obzira na to da li imaju ili nemaju baštu) dok je dostava dozvoljena 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji.

Tržni centri, kao i kafići i restorani koji nemaju baštu – i dalje ostaju zatvoreni.

I dalje je na snazi mera da svi objekti moraju obezbediti poštovanje mere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu. Izuzetak su fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično gde mora biti obezbeđeno šesnaest kvadratnih metara po osobi. U broj prisutnih osoba u objektu ulaze i zaposleni.

Biće pojačan inspekcijski nadzor poštovanja svih epidemioloških mera na teritoriji čitave Srbije.

Apoteke, benzinske pumpe, laboratorije, ordinacije veterinarske ambulante i slično mogu raditi non stop svakoga dana, kao i do sada.

Vlada Republike Srbije je još jednom pozvala na poštovanje svih epidemioloških mera i apeluje na ličnu odgovornost svih građana.

Vakcinacija protiv COVID-19 odvijaće se bez prekida po unapred utvrđenom planu i u narednim danima. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.